Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Lincoln Henrique kimdir ve kaç yaşında ve nereli? Lincoln Henrique hangi takımlarda oynadı ve mevkisi ne? Lincoln Henrique Fenerbahçe ile transfer görüşmesi için İstanbul'da - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Sarı Lacivertliler'de transfer heyecanı yaşanıyor. Santa Clara takımında forma giyen hücüma yakın orta saha oyuncusu Lincoln Henrique futbolseverler tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Peki Lincoln Henrique kimdir ve kaç yaşında ? Lincoln Henrique hangi takımlarda oynadı, mevkisi ne? İşte detaylar...

        LINCOLN HENRIQUE KİMDİR?

        Lincoln Henrique Oliveira dos Santos, 7 Kasım 1998 doğumlu ve Brezilyalı.

        Futbola Gremio altyapısında başlayarak alt yaş gruplarında fark yaratmış. 18 yaşında A takım kadrosuna dahil edilen Lincoln, solak bir on numara.

        Brezilya U17 Milli Takımı'nın kaptanı olduğu dönemde, milli forma ile çıktığı 11 maçta 4 gol atma başarısı göstermiş.

        Rize'de kiralık oynadığı dönem dışında kariyeri boyunca Brezilya'da forma giyen oyuncu hep inişli çıkışlı bir performans sergiledi.

        2

        LINCOLN HENRIQUE RİZESPOR'DA NELER YAPTI?

        Rizespor, 2017/18 sezonunda Lincoln'ü Brezilya ekibi Gremio'dan 420 bin euro bedelle kiralamıştı. O dönem Çaykur Rizespor, TFF 1. Lig'de mücadele ediyordu. Lincoln ise sırtına 53 numaralı formayı geçirmişti.

        Rizespor formasıyla TFF 1 Lig'de 18 karşılaşmaya çıkan Lincoln Henrique, 3 gol, 2 asist kaydetti. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise iki karşılaşmada forma giydi.

        Lincoln, Türkiye'de oynadığı toplam 20 mücadelenin 9'una ilk 11 olarak başladı.

        2016/17 sezonunda Süper Lig'den düşen Karadeniz ekibi, 2017/18'de TFF 1. Lig'i ilk sırada bitirerek 18/19'da yeniden Süper Lig'de yer aldı.

        3

        LINCOLN HENRIQUE HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

        2015 2017 Gremio

        2017 2018 Çaykur Rizespor

        2018 America-MG

        2019 2022 Santa Clara

        LINCOLN HENRIQUE MEVKİSİ NE?

        Lincoln Henrique hücuma yönelik orta saha olarak 10 numara bölgesinde oynuyor. Birçok bölge de forma şansı yakalayan sambacı 6 numara ve 8 numara mevkilerinde de forma giymişti

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ