Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar ‘Oğlan Bizim Kız Bizim kasıntıdan uzak bir iş oldu’

        ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’ filminde Zeynep karakterini canlandırıyorsunuz. Zeynep nasıl biri?

        Zeynep tam bir Türk kızı. Kızlar genelde yaşantılarına kariyerin yanında evlilik mecburiyetiyle devam ederler. Hayata evlilik odaklı bakarlar. Hepimizin çevresinde vardır böyle kızlar. Zeynep evlilik meraklısı bir karakter. Evlilik ilişkinin niteliklerinin önüne geçtiği zaman hatalar başlıyor. Zeynep de bu hatalarla yaşayan bir kız.

        Zeynep’in düğün organizatörü olması da evlilik konusundaki ısrarının sebebi olabilir mi?

        Aslında tam tersi. Öyle bir kız olduğu için düğün organizatörü olmuş. İşini çok seviyor. İşine âşık, bu yüzünden de işkolik.

        Bu film daha çok kadın kahraman üzerinden ilerleyen bir hikâyeye sahip değil mi?

        Evet, bu film bir erkeğin kadını değiştirmesinin hikâyesi. Filmde radyodan kazandıkları tatil sayesinde tanışıyorlar. Sonrasında sürprizli bir aşk başlıyor. Her aşk kendi hikâyesini yazar. Bu da öyle bir serüven.

        Yaşınızı pek yansıtmıyorsunuz, yüzünüzün avantajı diyebilir miyiz?

        28 yaşında liseliyi oynuyordum, 30 yaşında üniversiteliyi oynadım, 31 yaşında öğretmeni oynadım. Şimdi de düğün organizatörünü oynadım. Çocukken de olduğumdan küçük gösteriyordum. Şimdi de onun avantajını yaşıyorum. Minyon kadınlar yaşını hep küçük gösterir.

        Bu sezon bir projede görecek miyiz sizi?

        Geçtiğimiz kasım ayında evlendim. Biraz özel hayatıma vakit ayırmam gerekiyordu. Araya film girdi. Görüşmelerimiz var. İyi bir iş olursa içinde olmak istiyorum.

        Yaptığınız işlerde popülerlik kaygısı gütmüyorsunuz. Sizin için öncelik ne?

        Bu film romantik komedi, popüler bir iş ama farklılığı var. Bu filme popüler kültüre hizmet eden bir komedi filmi olarak bakmıyorum. Hareketli işler hoşuma gidiyor. Sıcak samimi ve keyifli bir işti. Oynarken keyif alacağımı düşündüm. Öyle de oldu zaten. Kasıntıdan uzak bir iş oldu.

        Aras Aydın’la bir de düet yaptınız. Müzikle aranız nasıl?

        Evet birlikte Bora Öztoprak’ın ‘Seni Seviyorum’ şarkısını seslendirdik. Aras müzik konusunda çok yetenekli. Müzik kulağım var ama çok güzel bir sesim yok. Aras kurtardı beni. Müzik çok iddialı olduğum bir konu değil. Aras’la yarışamam. Dans etmeyi seviyorum. Latin danslarına yatkınlığım var. Hatta filmde de küçük bir dans sahnemiz mevcut.

        Popüler bir oyuncu olmak mı yoksa yaptığı işle adını duyuran bir oyuncu olmak mı istiyorsunuz?

        Popülerlik kişinin kendi istediği bir şey. Çok ünlü olan ama hayatını gözden uzak yaşayan bir sürü oyuncu var. Yaptığım iş televizyonda ve bu popüler dünyaya ait bir şey. Ama kendimle ilgili şeyleri duyurmak benim tercihim.

        ‘ÇOCUĞUMUZ OLSUN DİYE EVLENMEDİK’

        Evlilik nasıl gidiyor?

        Çok güzel gidiyor. Eşimle zaten çok uzun süredir beraberiz. Çok huzurluyuz.

        Uzun ilişkiden sonraki evliliğin kısa süreceği söylenir. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

        Bu tip konularda her türlü genellemeye karşıyım. Milyarlarca insan ve milyarlarca ilişki şekli var. Gördüğün on tane ilişkiyle bu konuyu genelleyemezsin. Bu kadar keskin cümleler bana komik geliyor.

        İlişkinizi evliliğe taşımaya nasıl karar verdiniz?

        11 yıldır beraberiz. Aile kurmak istedik. Hep birbirimizin hayatındaydık, bunun devam etmesini istedik. Aile olmak istediğimiz için de evlendik.

        Çocuk sahibi olmak da evlenmek için bir sebep midir?

        Çocuğumuz olsun diye evlenmedik. Tabii ki birbirimizi çok seviyoruz ve Allah kısmet ederse ikiyken üç-dört olmak isteriz.

        11 yıllık bir ilişkinin sırrı nedir?

        Ben o tarz tüyolara da karşıyım. Yıllarca bildiğim tek şey ikimizin de beraber olmak istemesiydi. Her ne şartta olursak olalım yan yana olmak istedik.

        ‘Zayıflamak için yapılan diyete karşıyım’

        Formunuzu korumak için nelere dikkat ediyorsunuz?

        Yersen kilo alırsın. Ama diyet yapmaya karşıyım. Sadece sağlıksız şeylerden uzak durma taraftarıyım. Ben tatlı yerim, baklavaya bayılırım. Ama makul oranda ve makul zamanlarda yiyorum ve düzenli spor yapıyorum. İşlenmiş gıdalardan ve asitli içeceklerden uzak durmaya çalışıyorum. Zayıflamak için yapılan diyete karşıyım. Sağlıklı beslenirseniz vücut formunu bulur.

        Yemek yapar mısınız?

        Ev işlerinde iyiyimdir. Sadece ütü kâbusum. Yemek de yaparım. Öyle herkesin konuştuğu özel bir yemeğim yoktur ama tencere yemeklerinde iyiyimdir. Sağlıklı şeyler pişiriyorum.

        Semra Dündar:‘Kadın dilinde aşk filmleri yapıyorum’

        Filmleriniz genelde kadın merkezli oluyor, aşkı kadının tarafından anlatıyorsunuz...

        Kadın olduğum için kadın duygularını daha iyi aktarabildiğimi düşünüyorum. Herkes en iyi bildiği işi yapmalı. Benim de en iyi bildiğim şey kadın duyguları. Tabii ki erkeklerin duygularını, hayata bakışını gözlemliyorum ama yine de en iyi bildiğim şeyden yola çıkıyorum. Kadın dilinde aşk filmleri yapıyorum.

        Kadının hikâyesini anlatmak sizin için bir mesele mi?

        Kadın yönetmen olarak bunu bir sorun olarak görüyorum. Erkek yönetmenler de erkek merkezli aşk hikâyeleri anlatsın. Bu filmleri erkeksiz çekemiyorum ama onlar da benim kafamdaki erkekler. Bir kadının erkeğe bakışından yola çıkıyorum. Erkeği de gerçek ve samimi duygularla yakaladığıma inanıyorum. Çevremde çok fazla aşk acısı çeken kadın var. Ama erkeği de objektif ve samimi bir şekilde yansıtmaya çalışıyorum. Orada misyon da var. Kadından yanayım.

        ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’in hikâyesi nasıl ortaya çıktı?

        ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’ benim romantik komedi sevdamın bir ürünü. Yıllardır romantik komedi seyrediyorum. Hem Hollywood’u hem Yeşilçam’ı çok seviyorum. Yeşilçam’ın bizim sinema dilimizi yakaladığını düşünüyorum. O sıcaklığı ve duyguları yansıtmaya çalışıyorum. Bu film ‘Aşk Nerede?’nin devamı oldu diyebilirim. Oradaki duyguları devam ettirmek fikriyle ortaya çıktı. Onu yansıtabildiğimi düşünüyorum. Önceki filmdeki eksiklerimi bu filmde tamamladığımı düşünüyorum.

        İnsanlar bu filmi neden seyretmeli?

        İnsanlara samimi doğal ve eğlenceli bir hikâye sunuyoruz. Bir film sıcaksa, samimiyse, kastla senaryo örtüşüyorsa o film güzeldir. Çok iyi filmler sonradan yerini bulabiliyor. İyi film her zaman yerini bulur.

        ‘Aşk Nerede?’ ve ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’de beyaz yakalı bir kadınla daha alt sınıftan bir erkeğin aşkını anlatıyorsunuz. Neden bu sınıf ayrımına yer veriyorsunuz?

        Aslında bu tarz erkekler kızların listelerine girmeyen erkeklerdir. Ama aşkını en doğru yaşayan delikanlı adamlardır. Zıtlığın aşkı daha güzel anlattığını düşünüyorum. Kadınlar aşkı yanlış erkeklerde arıyorlar.

        ‘Bu yıla iki film bir çocuk sığdırdım’

        Sinema dışında neler yapıyorsunuz?

        Bebek bekliyorum. Oğlum olacak. Normal doğum olacağı için heyecanlıyız. Bu yıl film de yaparım bebek de yaparım durumu oldu. Çekimlerde hamileydim ve duygularım tavan yapmıştı.

        Neziha KARTAL / HABERTÜRK MAGAZİN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ