Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Bayan bacak: Tuğçe Aral
        1

        2010 yılında katıldığı bir yarışmada “Türkiye’nin En Uzun Bacaklı Modeli” seçilen ve hala da bu ünvanını sürdüren Tuğçe Aral, mankenlik sektörüyle ilgili, "Emek hırsızlığı çok" diyor. Son dönemin aranılan mankenleri arasında gösterilen Aral ayrıca, "Defileye çıkmak için mankenlik yapmana gerek yok. Onun sevgilisi, bunun karısı ol podyumdasın" ifadelerini kullanıyor.

        2

        Biraz kendinden bahsedebilir misin?
        Gürcistan göçmeniyim ama İstanbul'da doğdum büyüdüm. Karadeniz kızıyım denilebilir. Kocaeli Üniversitesi mezunuyum. 25 yaşındayım.

        3

        Modellik serüvenin nasıl başladı?
        Bir modellik yarışması aracılığıyla keşfedilerek başladı. Yarışmada 'bayan bacak' ünvanı almıştım. İlk üçe girememe rağmen beğenilen modellerden biri olmuştum. 6 senede 3 ayrı tescil aldım ama 'bayan bacak' olarak akıllarda kaldım.

        4

        2013 yılında Best Model Of Turkey yarışmasında Best Swimsuit seçilmiştim. 2014'de Miss Freedom Of Turkey yarışmasında birinci olarak kraliçe ünvanı aldım. Fakat 2010 itibariyle modelliğe aktif olarak başladım. Bu seneye kadar çok sayıda marka ve fashion weeklerde yer aldım. Hala birçok markanın ve modacıların defilelerinde çıkıyorum.

        5

        Ailen model olmana karşı nasıl bir tutum sergiledi?
        Onlar benden daha çok istiyorlar, hep arkamdalar...

        6

        Beden ölçülerin kaç?
        1.77 boyundayım. Beden ölçülerim ise; 91-60-92

        7

        Türkiye'nin en uzun bacaklı mankeni sen misin?
        Evet 2010'dan beri benim. Bacak boyum: 117 cm.

        8

        Vücudunda estetik var mı?
        Sadece göğüslerim estetik. Yüzümde hiçbir estetik yok, dudaklarım dolgun olduğu için estetik zannediyorlar. Nedense güzel şeylerin doğal olduğunu kabul edemiyor insanımız. Güzel olan şeyleri estetik olmadan olmuyormuş gibi şartlandrmışlar. Ben estetiğe karşıyım, çok gerek olmadıkça yapılmamalı. Günümüzde dudaklar, burunlar hep aynı komik oluyorlar. Allah vergisi her zaman daha güzeldir.

        9

        Vücudunda en çok nereni beğeniyorsun?
        Ayırmıyorum açıkçası. Yüzümde de fiziğimde de her yeri beğeniyorum.

        10

        Giyim tarzın nasıl?
        Genelde vamp giyinirim, mini etekler, mini şortlar, dekolte giyinmeyi seviyorum ve tabii ki topuklu. Ev terliklerim bile topuklu..

        11

        Nerede yaşıyorsun?
        İstanbul Avrupa yakasında.

        12

        Mankenlik sektörünün durumunu nasıl değerlendiriyorsun?
        Birkaç senedir oldukça kötü. Bizden önceki jenerasyonlardaki gibi kaliteli işler ya da iyi paralar yok. Emek hırsızlığı çok fazla şu anda... Ayrıca defileye çıkmak için mankenlik yapmana gerek yok. Onun sevgilisi, bunun karısı ol podyumdasın.

        13

        Sektörün geçmiş ile günümüzdeki farkları neler?
        Eski değer verilmiyor. Yabancı modeller getirip ucuza iş yaptırılıyor. Bizlerin emeği çalınıyor. Sırf bu sebeple İstanbul Fashion Week'i boykot edip çıkmayan modellerden birisi de bendim. Artık çıkmıyorum moda haftasında...

        14

        Kendini seksi buluyor musun?
        Narsistce gelebilir ama evet! Ve seksi olmak için bir çaba sarfetmiyorum. Neysem oyum. Sonradan para ile satın alamayacağınız şeyler vardır. Aura gibi mesela. Seksi olmaya çalışan bazı meslektaşlarımın çabasına çok üzülüyorum.

        15

        Photoshop olmasaydı bu gün ne yapacaklardı. Nasıl bacak uzatıp bel incelteceklerdi. Nasıl popo büyüteceklerdi çok merak ediyorum.

        16

        Spor yapıyor musunuz?
        Son bir senedir düzenli olarak yapıyorum fakat daha öncesinde hiç yapmadım. Okul yıllarımda beden eğitimi derslerine bile girmezdim. Buna rağmen tüm yarışma derecelerimi sporsuz vücudumla almıştım. Genetik şans diyebiliriz annemde çok fit ve çok güzel bir kadın. Bunca yıl spor yapmadığım için hiç pişman olmadım, fakat şimdi yapıyor olmaktan gayet memnun ve mutluyum.

        17

        Single çıkardın, tepkiler nasıl?
        Güzeldi eğlenceli teenage bir şarkıyla çıktım. Beğenildi, tarzım dışında bir şarkıydı. "No name"in şarkı ve sözü bir arkadaşımıza aitti. Yeni single da geliyor, sürpriz isimlerle çalışıyoruz yakında değerli dinleyicilerime ve hayranlarımın karşısına tekrar bomba gibi çıkacağım.

        18

        Müzik ve mankenlik arasında kalsan hangisini tercih edersin? Ya da karşılaştırma yapsan...
        Mankenliğe aşığıyım onun yeri ayrı...

        19

        Mankenlikte ve şarkıcılıkta idolün kim?
        Modelliğe ilk başladığım yıllar Güzide Duran'ı çok beğenir ve onu idolüm olarak görürdüm. Hala beğenirim fakat kendisi modelliği bıraktı. Şu an bir idolüm yok.

        20

        Kendimi modellik mesleğinde zaten top görüyorum. Zirve diyeceğimiz bir çok defilede yürüdüm. Şarkıcı olarak idolüm yok fakat Gülşen'i çok başarılı buluyorum. İyi işler yapıyor ve kendini daima geliştiriyor. Onu kendime yakın görüyorum bu konuda. Bestelerini de söylemekten çok keyif alıyorum, ruhumda hissediyorum.

        21

        Kendall Jenner'ın verdiği pozun aynısını verdin... Kendall'ı nasıl buluyorsun...
        Kendall'ı beğeniyorum kendisi ile benzetildiğim içinde ayrıca çok mutluyum. Bu benzerliği pekiştirmek için onunla aynı pozu verdim. Zaten bu ülkede o pozu verebilecek tek modelde benim.

        22

        Boş kalan zamanlarında ne yapıyorsun?
        Poligona gidiyorum. Arabamla uzun yolda hız yapıyorum. Tam bir araba tutkunuyum. Ailemlede vakit geçirmeyi çok seviyorum. Mutfağım çok iyidir. Boş zamanlarımda yemek yapmayı da ihmal etmiyorum. Yapamadığım bir yemek yok açıkçası. Kurabiyeler ve özellikle de hamur işinde başarılıyımdır.

        23

        Silah merakını var demek?
        Evet belki farklı gelecek size ama benim tesbih ve silah hastalığım vardır çok severim. Atışım da iyidir. Tesbih taşımayı da çok severim.

        24

        Nasıl erkeklerden hoşlanırsın?
        Tesbih ve silah hastalığı olan bir bayan olarak tabii ki maço erkeklerden hoşlanırım. Esmer olması önemli kriterdir.

        25

        Başka ne projelerin var?
        Dizi teklifi alıyorum oldukça. Fakat dizi yerine sinema filmlerine daha sıcak bakıyorum. Değerlendirdiğim bir senaryo var şu anda elimde. Eğer anlaşırsak yakında beyazperdede de beni izleyeceksiniz.

        26

        Instagram'da 100 bin takipçin var ve cesur paylaşımlarda bulunuyorsun...
        Bunun için bir çabam yok. Tamamen gerçek hayranlarımdan oluşan bir kitledir. Fanlarım ve fan sayfalarımı yöneten bir çok hayranım var. Ara sıra onlarla buluşup sohbet edip vakit geçiriyoruz. Cesur paylaşım dedikleriniz bana göre, cesurca paylaşımlar değil. Bana gayet normal geliyor. Ben gündelik hayatta nasılsam öyle fotoğraflar koyuyorum. Hayranlarım fotoğraf koymayı aksattığımda mesaj kutumu kilitliyorlar.

        27