Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar Mert Yavuzcan, Mert Yavuzcan kimdir, Mert Yavuzcan dizileri

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        Çekimleri Kırgızistan’da başlayan Bahara Yolculuk filminin başrol oyuncusu Mert Yavuzcan, oyunculuk kariyerini ve hayatını HT Magazin’e anlattı.

        Bilkent Tiyatro Bölümü mezunusunuz. Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

        Ortaokul ve liseyi Yunanistan’da okudum ve orada drama dersleriyle başladım. Önce keyifli olduğu için aldığım drama dersi daha sonra bir yaşam tarzına dönüştü diyebilirim. İlk oyunum Kabare’ydi ve ben başrol oynuyordum. Oyun sonunda drama hocamın ağlayarak aileme “Bu çocuk tiyatro yapmalı” dediğini duydum. Onun gözyaşlarını görünce “Evet, ben bu işi yapmalıyım” dedim.

        ‘BİZ SENİ UNUTTUK DEDİLER’

        Karakterleri seçerken nelere dikkat edersiniz?

        Ben karakter oyuncusuyum. Seyrettiğimizde ilgimizi çeken karakterler derinliği olan karakterlerdir. Beni zorlayan, keşfetmeme sebep olacak ve kendimle kavga edebileceğim karakterleri seçiyorum.

        Canlandırdığınız kötü adam karakterinden dolayı tepki alıyor musunuz?

        Benim tepkilerim genellikle çok olumlu tepkiler oluyor. Onların “Çok kötüsün” gibi tepkileri benim işimi iyi yaptığımı gösterdiği için memnun oluyorum.

        Bir aksiyon sahnesi çekerken kolunuzu incitmiştiniz. Dövüş sanatlarıyla ilgileniyor musunuz?

        Çocukluğumdan beri atletizmle uğraşıyorum. Hayatıma dövüş sanatlarından önce sahne dövüş sanatları girdi. Eskrim ile başladık. 4 yıl boyunca kılıç dersi aldım. Sonra Wing Chun girdi hayatıma kung-fu’nun bir kolu. Ancak onun da savunma yönünden ziyade estetik yönü ilgimi çekti.

        Jack Hunter isimli bir Hollywood filminde rol aldınız. Filme nasıl dahil oldunuz?

        Bir arkadaşımın yanına tiyatroya gittiğimde o çekimlere gideceğini söyledi. Ben de onunla gittim ve şansımı denemek istedim. Bana metni verdi, “Ezberle gel” dedi. Aradan 2 hafta geçince ben aradım. Bana “Biz seni unuttuk” dediler. Sonra geldim oynadım ve yönetmen Terry Cunningham “Hangi karakteri oynamak istersin? Ben seçmeyeceğim sen oynamak istediğin karakteri seç” dedi.

        ‘OYUNCULUĞUMA ÂŞIK OLDU’

        Uluslararası başka bir proje var mı?

        Yunanistan’da bir proje olacak. Bu birkaç yıllık bir proje aslında. Filmin yönetmenini daha eskiden tanıyorum. Benim bir oyunuma geldi ve oyunculuğuma âşık oldu. “Seninle çalışmak istiyorum” dedi ve bu proje oldu.

        Bahara Yolculuk filminin hikâyesi nedir?

        Çok özel bir karakteri canlandırıyorum. Filmin gizemli başrolü. İstanbul’da başı belaya giriyor. Rusya’ya kaçmak istiyor ama gidemiyor. İlk uçak Kırgızistan’a ve kurtulmak için oraya gidiyor. Orada bir öğretmenle tanışıyor ve hikâye başlıyor.

        ‘Oynamış kadar oldum’

        Tiyatro var mı bu aralar?

        Bir taraftan da lll. Richard’ın hazırlıklarındayım. Orada 3 ayrı karakter canlandırıyorum. lll. Richard’ın hikâyesini bilen bilir ama yönetmenimiz ona farklı bir yorum katarak sahneye koyuyor. İnsanlar günümüz sorunlarını da bu oyunda bulabilecekler. Başta bir prensi, sonra kralı ve kraliçenin oğlu bir çocuk prensi oynuyorum. Bu kadar kısıtlı sürelerde ekip olarak mucizeleri başaracağız.

        “Şu karakteri de ben oynasaydım” dediğiniz bir rol var mı?

        Ağzımı sulandıran çok rol var. Bana Hamlet teklif ediliğinde benim hayatımda başka bir dönem vardı ve kabul etmedim. Teklifi bile benim için bir gururdur. Dünyanın en önemli Hamlet uzmanı bana bunu teklif edebiliyorsa ben bunu hak etmişimdir. Oynamış kadar oldum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ