Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın gözü burada... Mariupol'de trajedi: Toplu mezarlar kazıldı... - Öne Çıkan Haberler
        1

        Mariupol'da bir doğum hastanesine düzenlenen ve üç kişinin ölümüne neden olan bir hava saldırısı üzerine tepkiler çığ gibi büyürken, Batılı ve Ukraynalı yetkililer saldırıyı savaş suçu olarak nitelendirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'nın liman kentinden tahliyelere izin vermeyi reddetmesinin "bir terör" olduğunu söyledi.

        2

        430 bin nüfuslu bir güney liman kenti olan Mariupol'da durum giderek daha vahimleşti. Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk'a göre, soğuk şehrin 10 günlük kuşatmasında 1300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin artması nedeniyle toplu mezarlar açıldı.

        3

        Mariupol sakinlerinin ısınma veya telefon hizmeti yok, birçoğu da elektriksiz. Cesetler toplu mezarlara gömülürken, sokaklar yanmış arabalar, kırık camlar ve parçalanmış ağaçlarla dolu...

        4

        Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, "Mariupol'u rehin tutmak, sürekli bombalamak ve bombalamak için açık bir emirleri var" dedi. Zelenskiy Rusların, insani bir koridor olması gereken yerde tank saldırısına başladığını belirtti.

        5

        Kızıl Haç'tan yerel bir yetkili olan Sacha Volkov'a göre, marketler ve eczaneler, erzak almak için içeri giren insanlar tarafından günler önce boşaltıldı. Volkov, sebzeler için bir karaborsa faaliyet gösterdiğini, et bulunmadığını ve insanların arabalardan benzin çaldığını söyledi.

        6

        "Bombalardan korunan yerlerin bulunması zor, bodrum katları kadınlara ve çocuklara ayrılmış durumda” diyen Volkov, sakinlerin birbirlerine düşman olduklarını söyleyerek "İnsanlar yemek için birbirine saldırmaya başladı" diye ekledi.

        10
        11
        12

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ