Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Murdoch'ın tematik kanalları haftaya yayında

        TGRT’nin yayın haklarını Amerika’da yaşayan Türk asıllı işadamı Ahmet Ertegün ile satın alan ünlü medya devi News Corporation’ın sahibi Rupert Murdoch, şimdi de tematik kanallarını getirmeye başladı. Murdoch’ın kadınlara yönelik eğlence kanalı Foxlife, 13 Kasım’dan itibaren Digitürk üzerinden yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor.

        Türk televizyon sektörüne hızlı bir giriş yapan dünyaca ünlü medya devi News Corporation’ın sahibi Rupert Murdoch, şimdi de tematik kanallarını getirmeye başladı. Murdoch’ın kadınlara yönelik eğlence kanalı Foxlife, 13 Kasım’dan itibaren Digitürk üzerinden yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor.

        News Corporation’ın kablo ve uydu üzerinden yayın yapan tematik kanallarının bağlı bulunduğu Fox International Channels’ın (FIC) bir kanalı olan Foxlife, Güney Amerika ve Avrupa kıtasında olmak üzere 10 ülkede izleniyor. Erkekler, motor sporları ve gençlere yönelik içerikleri de olan çok sayıda tematik kanalın sahibi FIC, gelecek yıldan itibaren bunlardan birkaçını daha Türkiye’de yayın hayatına sunmayı planlıyor. Foxlife için Türk reklam ve pazarlama şirketi Media Sales Agency (MSA) ile ortaklıkta bulunan FIC, hali hazırda yayın yapan National Geographic ile birlikte Türkiye’de iki tematik kanalın sahibi olmuş oldu.

        Türkiye’yi son üç yıldır mercek altına aldıklarını belirten FIC Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı Jesus Perezagua, “Türkiye, Avrupa’daki en dinamik pazara sahip. Gerek büyüyen ekonomisi, gerekse 70 milyonluk nüfusu ile Avrupa’da bir benzeri daha yok. Reklam sektörünüz her yıl ortalama yüzde 20 büyüyor. Buna paralel tematik kanalların payı da artıyor. Fox Life’ın da kendi segmentinde iyi bir pazar payı alacağına inanıyoruz” diye konuştu.

        Türkiye ile birlikte özellikle Polonya ve Romanya TV pazarının da yabancı yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Perezagua, “Bizim dışımızda Estee Lauder Group’un CME şirketi gibi diğer bazı yabancı medya grupları da Türkiye ile hala ilgileniyor. Özellikle yabancı mülkiyeti yüzde 25 ile sınırlayan yasada esneklik olursa, bizimle birlikte diğer bazı yabancı TV kanalları da Türkiye’ye gelmekte tereddüt etmeyecektir” diye konuştu. Türkiye’de genel izleyiciye hitap eden kanal sayının çok fazla olduğunu, bu yüzden yeni kanalların tematik olmasının daha akıllıca olacağını dile getiren Perezagua, “Türk TV pazarı oldukça rekabetçi. Bu yüzden gelen kanalların hedef kitlesini programları ile iyi işaret etmesi gerekiyor. FIC olarak Türkiye’de sadece kadınlara yönelik özel bir kanal olmadığı için ilk etapta Fox Life’ı tercih ettik. Bunun doğru bir seçim olduğuna inanıyoruz. Çünkü çalışan, kendine güvenen, sosyal ve dünyadaki gelişmelere açık çok sayıda Türk kadını var” diye konuştu.

        İşbirliği, ortaklığa dönüştü

        FIC’nin Fox Life için ortaklık yaptığı MSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp ise tematik kanalların reklam satış ve pazarlaması yapmak üzere iki yıl önce kurulan şirketin artık yayın konumlandırma konusunda da çalışacağını belirterek, “Bunu ilk olarak FIC ile yapıyoruz. Kendileriyle zaten National Geographic’in Türkiye’deki reklam satışı için çalışıyorduk. Reklamdaki işbirliği artık yayın ortaklığına dönüştü” dedi. Türkiye’deki program içeriklerine ilişkin FIC ile ortak karar verdiklerini de belirten Alp, “Örneğin diğer ülkelerdeki Foxlife’ta yayınlanan bir diziyi Türkiye’de başka bir kanal yayınlıyor. Biz de yayın hakkı sadece bizde olan ödül sahibi başka sevilen dizileri devreye koyuyoruz” dedi.

        Perezagua, News Corporation’ın TGRT için şu sıralar çok ciddi bir çalışma yaptığını da belirtti. TGRT’nin alımında News Corporation’ın Irak Savaşı sonrası Türkiye ile bozulan ilişkileri düzeltmek üzere ABD Hükümeti’nden destek aldığı söylentilerine yönelik olarak ise Perezagua, “Biz yatırımlara sadece işadamı gözüyle yaklaşıyoruz. Latin Amerika, Avrupa, Rusya gibi iyi pazar fırsatları sunan her yerde varız. Türkiye de oldukça dinamik bir pazar ve potansiyeli de oldukça iyi” diye konuştu.

        Referans

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ