Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Hangi baba galip çıkacak?

        Öyle böyle bir savaş değil onlarınki! Kıran kırana, acımasızca, bir diğerine hayat hakkı tanımamak adına saldırıyor da saldırıyor birbirlerine ekranın bütün ünlü babaları. Rakiplerine, deyim yerindeyse göz açtırmıyor hiçbiri. Hepsi birbirinden iddialı, hepsi birbirinden şöhretli ve yine hepsi girdikleri kavganın kaybedeni olmamak için bütün yeteneklerini, tecrübelerini, alın terlerini koyuyorlar ortaya. Kıyasıya, gözü kara ve her gün yeni bir ismin daha aralarına katılmasıyla iyice çetinleşiyor, gittikçe sertleşiyor aralarındaki bitmeyen kavga.

        Bu yarışa son olarak Show ekranında perdesini açan Canım Babam’daki Kerem karakteriyle Mehmet Aslantuğ katıldı. Ama ilk bölümünden edindiğim izlenim, babalar savaşında pek bir şansı olmadığıydı. Çünkü çok Batılı kalıyor ekranda Aslantuğ. Amerikan dizisinden fırlamış, bizim mahallede dükkân açmış bir turist havasında oynuyor. Dadı dizisinden hatırladığımız Kenan Işık’ın canlandırdığı o babayı çağrıştıran bir havada duruyor. Beğenerek izlediğimiz Mehmet Asluntuğ çizgisinden şimdilik uzakta kalıyor. Bu yüzden de işi çok zor bu kurtlar sofrasında...

        Aramıza yeni katılan babalardan biri de Babam Sağolsun’un Ali Usta’sı Settar Tanrıöğen. Temposu biraz ağır başlayan dizinin özellikle de geçen cuma ekrana gelen bölümünde aldı eline sazını büyük usta. Ve elbette karşısında Melek Baykal gibi paslaşabileceği harika bir de partner bulunca, döktürdü de döktürdü.

        EN NEFRET EDİLEN BABA, ALİ KAPTAN

        Tanrıöğen, babalar savaşında yarışa son düzlükte katılmasına rağmen, bu kavganın en öne çıkan, ekranda varlığını en uzun süre korumayı başaracak olan isimlerinden biri olarak göründü. Göreceğiz...

        Bu sezon tanıştığımız ve hep birlikte nefret ettiğimiz bir baba daha var, adını burada mutlaka anmamız gereken; Ali Kaptan. O, aşkı için yuvasını terk eden, bırakıp gittiği eski eşine hiçbir şekilde yeni bir hayat kurma hakkı vermeyen bir bencil. Bir kötülük abidesi. Evlerden uzak kalası, baba değil, sanki babalık müsveddesi. Erkan Petekkaya’nın yarattığı bu karaktere, her ne kadar bizi sinirden deli etse de, “Eline sağlık”tan başka sorarım size ne demeli.

        Despot, kötü, bencil, sevgisiz babalara bir örnek de elbette Karadağlar’ın babası Halit Karadağ. İçinde büyüdüğü kendi kapkara ve sevgisiz dünyasını aynı şekilde çocuklarına da yaşatan, egosu yüzünden evlatlarına cehennem hayatı yaşatan bir baba Halit Karadağ. Ve Erdal Özyağcılar’ın müthiş oyunculuğuyla, ekrandaki babalar savaşından çok önemli bir köşe taşı, kocaman bir sayfa o.

        Yine bir efsane var, burada adını anmadan geçemeyeceğimiz. Ezel’in Ramiz Dayı’sı, Azad’ın biricik babası. Oyunculuk sahnesinin güzide markası Tuncel Kurtiz. İki sezondur babalığın kitabını yazıyor ekranda. Sevenlerine, edebiyatın diliyle merhamet ve nefretin, sevgi ile şiddetin arasında gidip gelen, şoke eden yolculuklar yaptırıyor. Büyüksün Ramiz Dayı!

        Devam edelim... Taşfırın erkeği Haluk, Tamer Karadağlı da bu savaşın çok önemli aktörlerinden. Çocuklar Duymasın’da, çocukların artık her şeyi duyup, anlayabileceği yaşa geldikleri bir çağda yine rolünün altından alnının akıyla, hakkıyla kalkıyor. Ve her yeni bölümde, yıllar sonra ekrana boşuna dönmediğini bir kez daha ispatlıyor. Diğerlerine göre genç olması en büyük avantajı.

        Bir de babaların babası var sürekli iyilikten, erdemden, atılan tokada öbür yanağını dönmekten bahseden; Ömer Baba. Her ne kadar evlatlığı Polat pek sözününü dinlememiş olsa da, böylesine yumuşak kalpli bir babanın ortalığı kana boyayan oğlu olarak öne çıksa da Ömer Baba yine de bir fenomen.

        BABAM GÖÇELİ TAM 12 YIL OLMUŞ...

        O, dikeni bol Kurtlar Vadisi’nde haklıya, Hak’ka gönül veren. Ömer Baba, öperim ellerinden... Ve elbette bir de Süleyman var, her ne kadar yedi düvele kılıç çekse de sonuçta herşeyden önce bir baba olan. Müthiş bir karakter yarattı Halit Ergenç, Muhteşem Yüzyıl’da. Artık hepimizin bir fikri var, yaptıklarını bildiğimiz ama zatı hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığımız Kanuni Sultan Süleyman hakkında.

        Babalardan başladık, babalarla bitirelim. 12 yıl olmuş benim babam buralardan göçeli. Geçen perşembe ölüm yıldönümüydü; şimdi böyle bir yazıyı da, rahmetli babama bir selam göndererek bitirmeli. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Hepinize iyi haftalar...

        Kalbim Seni Seçti yakında ekranda

        YAHŞİ Cazibe, Nuri, Sihirli Annem gibi komedi ağırlıklı dizilerin yapım şirketi Süreç Film, yaz ekranında bu defa hem ağlatacak, hem de güldürecek. Sermiyan Midyat, Ebru Cündübeyoğlu, İdil Fırat haziran ayında başlayacak olan Kalbim Seni Seçti’yle büyük bir aşkın, evlat acısının ve iki aşk arasında kalan bir adamın dramını gözler önüne serecek. Sermiyan Midyat, dizide gitarist Ömer karakterine hayat verecek.

        Dizinin konusuna gelince... Zengin bir ailenin kızı olan Handan (Ebru Cündübeyoğlu), eğlenmek için gittiği barda yakışıklı gitarist ve hayatının aşkı Ömer’le karşılaşır. Kısa bir süre sonra da evlenirler ve oğulları Emre dünyaya gelir. Fakat Emre kaybolur. Handan ve Ömer’in evlilikleri de bu acı nedeniyle biter. Handan, baba evine döner. Ardından oğlu Emre bulunur. Ancak Ömer, evladının elinden alınacağı korkusuyla Emre’nin bulunduğunu Handan’dan gizler. Handan, ikinci çocuğu Kaan’a hamiledir. O da benzer korkular ve babasının baskısıyla Ömer’e hiçbir şey söylemez. Ömer ise Handan’ı unutmak için bir başka kadınla evlenir. İki kardeş birbirinden uzak, birbirini tanımadan büyür... Tıpkı, Adile Naşit ve Münir Özkul’un rol aldığı Neşeli Günler’deki kardeşler gibi... Bakalım eski Türk filmlerini anımsatan bu hikâye, seyirciye tadı hâlâ damağımızda kalan o sıcaklığı verecek mi?

        Artiz Mektebi’ne muhteşem jüri

        FATMAGÜL’ÜN Suçu Ne? dizisinin başrol oyuncuları Beren Saat ve Engin Akyürek yıllar önce ekrana gelen Türkiye’nin Yıldızları yarışmasıyla fark edilmişti. İkisi de kısa sürede şöhret basamaklarını tırmandılar. Şimdi Osmantan Erkır, bu yarışmanın benzeri olan Artiz Mektebi’ni başlatıyor. Jüride Nurgül Yeşilçay, Müjde Ar ve Sinan Çetin gibi muhteşem isimler var. Ankara, İzmir, Trabzon, Adana ve İstanbul’da yapılan elemeler sonucunda yarışma haziran ayında başlayacak. Program 13 hafta boyunca yayınlanacak. Yarışmacılar oyunculuk, şan ve dans dersleri alarak her hafta bir gösteriyle jüri karşısına geçecek ve Türkiye’nin yeni ekran yüzü olmak için yarışacaklar. Haydi hayırlısı...

        Pişşti mevsimi geldi çattı

        ÖNÜMÜZDEKİ günlerde ekranlarda başlayacak olan stüdyo programlarını konuşacağız. Malum yaz geldi ve diziler birer birer tatile çıkmaya başlayacak. Dizilerin yokluğunu da stüdyo işi yapımlar dolduracak. Önümüzdeki günlerde Star ekranında Pişşti yeniden başlayacak. Daha önce Reha Muhtar, Demet Akbağ, Hülya Avşar ve Beyaz’ın birlikte sunduğu program bu defa yeni bir dörtlüyle karşımızda olacak.

        Yapımcılığını ANS Prodüksiyon’un üstlendiği Pişşti’de bu defa Gani Müjde, Şafak Sezer, Özlem Tekin ve Sanem Altan yer alacak. Gani Müjde’nin moderatörlüğünde magazinden siyasete, kültür sanattan spora her şeyi mercek altına alacak ekranın yeni dört benzemezi. Tabii Gani ve Şafak işin içinde olunca kahkaha faktörünü de asla göz ardı etmemeli. Ama ben en çok Sanem’in performansını merak ediyorum. Zira spor gazeteciliğinde çok önemli işlere imza atmıştı. Ondan aynı yüksek başarı çizgisini, şimdi de Pişşti’de bekliyorum. Dedim ya, önümüzdeki günlerde stüdyo programlarının rekabetine tanık olacağız. Hazırlanın, yakında kışlık diziler birer birer tatile çıkacak. Önümüzdeki haftalarda ekranın yazlık dizilerini konuşmaya başlayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ