Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MEMUR ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMELERİ 2023 | Temmuz memur maaşı zammı ne kadar, kaç TL olacak ve ne zaman açıklanacak?
        1

        Memur zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca öğretmen, polis, doktor ve hemşire tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler Temmuz memur zammı için TBMM'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıkarılacağını açıklamıştı. 3 Temmuz'da açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkı ve memur toplu sözleşme zammı oranında Temmu memur maaş zammı hesaplama işlemleri gerçekleştirilecek. İşte Memur maaşı zammı ne zaman açıklanacak, ne kadar olacak? sorusunun yanıtına ilişkin merak edilenler...

        2

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, gün itibariyle memur zammına ilişkin; "Seçimlerin ardından kolları sıvadık. Güçlü bir kabine kurduk. Meclis ve genel merkezdeki görevlendirmeleri neticelendirdik. İki kabine toplantımızda önümüzdeki dönemde atacağımız adımları belirledik. Birileri koltuk kavgasından başlarını kaldıramazken biz verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası sonuçlandıracağız." açıklamasında bulundu.

        3

        BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI DUYURUSU

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını, düzenlemenin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini duyurdu.

        4

        EMEKLİ VE MEMUR 5 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

        TÜİK'in Mayıs enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 5 aylık emekli ve memur zam oranı netlik kazandı. Aralık ayında 1128,45 olan TÜFE endeksi, 1300,60 seviyesine yükseldi. Böylelikle 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 oldu.

        5

        Böylece 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,26 oldu. Enflasyon farkı dahil 5 aylık memur zammı ise 13,13 oldu.

        Buna göre:

        * 5 aylık enflasyon oranı: Yüzde 15,26

        * 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: Yüzde 15,26

        * Ocak 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 8

        * Temmuz 2023 memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 6

        * 5 aylık memur enflasyon farkı: Yüzde 7,26

        * 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı: Yüzde 13,26

        6

        6 AYLIK ENFLASYON ORANI NE KADAR OLACAK?

        Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon oranını yüzde 20 oranında gerçekleşmesi bekleniyor.

        Temmuz emekli ve memur zamlarına refah payı da eklenecek.

        7

        MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

        5 aylık enflasyon farkı sonrasında 5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak görülüyor. Memur maaşı zammı ile ilgili gelen tahminler içerisinde refah payı düşünülerek yüzde 45 zam gelmesi yer alıyor.

        8

        YÜZDE 8 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

        Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayında yapılan yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam yapılacak.

        9

        EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ŞU ANDA 12 BİN 632 LİRA

        En düşük memur maaşı mevcutta 12 bin 632 lira seviyesinde. Bu tutarın 22 bin TL olması halinde en düşük memur maaşına yüzde 74 oranında zam gelmiş olacak.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ