Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI | 2023 Temmuz Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı ne oldu, arttı mı?
        1

        Merkez Bankası Temmuz ayı faiz kararı bugün açıklandı. Para piyasaları ve ekonomi gündemini yakından takip edenlerin gözü Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Haziran ayı Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'e çıkartmıştı. İşte 2023 Temmuz ayı Merkez Bankası faiz kararı hakkında güncel bilgiler...

        2

        MERKEZ BANKASI FAZİ KARARINI AÇIKLADI!

        Merkez Bankası 250 baz puanlık faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 17.5'e yükseltti.

        3

        Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Buna göre PPK politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 17.5'e yükseltti.

        PPK geçen ay da 650 baz puanlık faiz artırımı kararı almıştı. Bugünkü toplantıda beklenti 500 baz puanlık artırım gelmesi yönündeydi.

        4

        PPK karar metninde kurulun, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar verdiği belirtildi.

        5

        'VERGİ DÜZENLEMELERİ OLUMSUZ ETKİ YAPACAK'

        Türkiye'de yakın döneme ilişkin göstergelerin enflasyonun ana eğiliminde yükselişin sürdüğüne işaret ettiği vurgulanan karar metninde "Bu gelişmede yurt içi talepteki güçlü seyir, ücret ve kur kaynaklı maliyet yönlü baskılar ile hizmet enflasyonundaki katılık belirleyici olmaktadır. Kurul, bu unsurlara ek olarak vergi düzenlemeleri ve fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın enflasyon üzerinde ilave olumsuz etki yapacağını öngörmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ