Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Metal sektöründe grev ve lokavt kararına erteleme - İş-Yaşam Haberleri

        Metal sektöründe yer alan üç sendika; Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal İşçileri Sendikası ve Çelik-İş Sendikası 'nın grev kararı ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın buna karşı aldığı lokavt kararı ertelendi.

        Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal İşçileri Sendikası ve Çelik-İş Sendikası tarafından alınan grev kararı ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) lokavt kararının, milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesi kararlaştırılmıştır" ifadesi kullanıldı.

        Metal sektöründe grev kararı toplam 130 bin işçiyi ve 179 firmayı kapsıyordu. Türk Metal Sendikası 145 firma, Birleşik Metal İşçileri Sendikası 30 firma ve Çelik-İş Sendikası da 4 firmada iki aydır yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşılamadığı için 12 Şubat’ta grev kararı almıştı.

        Bunun üzerine işverenler sendikası MESS'ten lokavt kararı gelmiş ve metal işçilerinin yoğun olarak çalıştığı Tofaş, Otokar, Arçelik, Ford Otosan ve Karsan gibi firmalar KAP'a gönderdikleri açıklamalarda bu lokavt kararını kamuoyuna duyurmuştu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ