Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Metin Türel hayatını kaybetti... Metin Türel kimdir? - Futbol Haberleri

        Metin Türel bugün gelen acı haberle sevenlerini yasa boğdu. Türk futbolunda uzun yıllar görev yapan Metin Türel, kaldırıldığı hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Metin Türel için başsağlığı mesajı yayınlayarak "Merhum Metin Türel'e Allah'tan rahmet; ailesi, tüm sevenleri ve futbol ailesine başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verdi. Metin Türel'in hayatına dair detaylar haberimizde.

        METİN TÜREL KİMDİR?

        Tam adı İbrahim Metin Türel'dir. 13 Eylül 1935'te dünyaya geldi. Futbola kaleci olarak Galatasaray Lisesi'indeki öğrenim yıllarında okul takımında başladı. Galatasaray, Vefa, Şekerspor, İstanbulspor ve PTT takımlarının kalesini korudu. Futbolu bıraktıktan (1963) sonra Afyonkarahisarspor, Vefa, Beşiktaş (1974-1975, 1980-1981), Adana Demirspor, Trabzonspor (1987-1988), Antalyaspor, Gençlerbirliği, Samsunspor ve İstanbulspor takımlarının teknik direktörlüğünü yaptı. Metin Türel teknik direktörlük kariyeri boyunca kulüp takımlarındaki başarılarının yanı sıra birçok futbolcuyu ve teknik adamı Türk futboluna kazandırmasıyla da ünlüdür. 1977-1978 arasında Türkiye millî futbol takımını da çalıştıran Türel, spor yazarlığı da yapmaktadır.

        METİN TÜREL İÇİN TAZİYE MESAJLARI

        Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Türk futbolunun duayen isimlerinden Metin Türel'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

        Galatasaray Kulübünün internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Türk futbolunda 'Hocaların hocası' ismiyle anılan, Galatasaray Lisesindeki öğreniminin ardından uzun yıllar Galatasaray formasını giyen ve birçok takımda teknik adamlık yapan divan kurulu üyemiz Metin Türel'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Metin Türel'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Türk futbol ailesine başsağlığı diliyoruz." denildi.

        Beşiktaş Kulübünün mesajında şu ifadelere yer verildi:

        "1973-74 ve 1980-81 sezonlarında futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yapmış, Türk futboluna kaleci ve teknik adam olarak uzun yıllar önemli hizmetlerde bulunmuş değerli spor adamı Metin Türel'in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve futbol camiasına başsağlığı dileriz."

        Trabzonspor Kulübü tarafından yayımlanan taziye mesajında da, "Türk futbolunun değerli antrenörlerinden, 1987-1988 sezonunda Trabzonspor'umuzda da görev yapan Metin Türel'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Trabzonspor Kulübü olarak Metin Türel'e Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

        TÜFAD tarafından yayımlanan mesajda ise şunlar kaydedildi:

        "Türk futbolunun duayenlerinden, büyük ustamız, hocaların hocası, genel başkan başdanışmanımız Metin Türel'i kaybettik. Uzun süredir tedavi görmekte olan hocamız, bu sabah saatlerinde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Merhum Metin hocamıza Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı dileriz."

        Metin Türel'in cenazesi, yarın İstanbul Levent Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ