Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Mevlid Kandilinde okunacak dualar ve yapılması gereken ibadetler nelerdir? Mevlid Kandili 2020

        Mevlid Kandilinde okunacak dualar ve yapılması gereken ibadetler nelerdir? Sorusu Müslüman vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peygamber Efendimizin doğum günü ve şereflendirdiği gün olması sebebiyle tüm eller semaya açılacak. İşte, hayırlı gecede okunacak dualar ve yapılacak ibadetler...

        Mevlid kandili gecesi yapılacak ibadetler;

        Dua etmek; Bu gecede yapamız gereken en önemli ibadetlerden biri de Dua etmektir. Yüce Rabbimizin bizlere verdiği nimetleri unutmamalıyız ve şükretmek adına dua etmeliyiz.

        Kuran-ı Kerim Okumak;

        Yüce Allah Müslamanları bu özel gece de Kuran- ı Kerim okumaya davet etmiştir. Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.(Tirmizî, Fezâilü’l-Kur’ân 16)

        Tevbe ve İstiğfar etmek;

        REKLAM

        Bütün Müslümanlar yaptığı günahlardan ötürü her zaman Tevbe etmelidir. Mevlid kandili gecesi Tevbe etmeye müsait bir gecedir.

        Kaza Namazı ve Nafile Namazı kılmak; Tüm müslümanlara hak olan namaz, mevlid kandili gecesinde kaza namazı kılmalarını farz klımıştır. Peygamber Efendimiz “Namaz, gözümün nûrudur.” (Nesâî, Ahmed bin Hanbel) buyurmuştur.

        Mevlid Kandilinde okunacak dualar;

        Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

        Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle ) Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Mevlid Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

        REKLAM

        Ya Rabbi

        Ey her şeye gücü yeten Allahım. Efendimiz'i düşünmekle hayatın hiç kimseye nasip olmayan tadını ve varlığın bitmeyen zevkli maceralarını duyarız. Duyarız imanın yenilmez gücünü, Duyarız Müslümanlığın kahramanlık olduğunu, duyarız doğruluğun paha biçilmez kıymetler ihtiva ettiğini, duyarız iffet ve ismetin, meleklerinkine denk insan tabiatının bir buudu haline geldiğini. Nolur bu ve benzeri nice güzellikleri daha derince ve engince bütün insanların ruhlarına duyur Ya Rabbi!

        Allâhım

        Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

        İşte Mevlid Kandili duaları;

        Hatm-i Enbiya yapmak için, önce 1 Fatiha suresi 3 İhlas-ı şerif okunur.

        Sonra: "Eûzu billahis-semi’ıl-alimi mineş-şeytanir-racim. Rabbi eûzu bike min hemezatiş-şeyatıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr." duası okunur

        REKLAM

        Şu ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir:

        Bismillahir-rahmanir-rahim. Ya eyyühellezine amenusbirû ve sabirû ve rabitû vettekullahe lealleküm tüflihûn. Sadekallahül-azıym.

        Daha sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:

        Bismillahir-rahmanir-rahim. İnnallahe ve melaiketehû yüsallûne alen-nebiy. Ya eyyühellezine amenû sallû aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallahül-azıym.

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin.

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin.

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        500 kere: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin.

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        100 kere: Salevat-ı şerife,

        500 kere: La havle ve la kuvvete illa billahil-aliyyil-azıym.

        100 kere: Salevat-ı şerife, okunur.

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ