Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Milli Piyango Milli Piyango çekiliş sonuçları 9 Ağustos 2020 - MPİ Milli Piyango sıralı tam liste sorgulama

        9 Ağustos Milli Piyango çekiliş sonuçları için heyecan sona erdi. Merakla beklenen Milli Piyango sonuçları açıklandı. Şansını arayan talihliler açıklanan Milli Piyango çekiş sonuçları ile bilet sorgulama işlemini yapıyor. 9 Ağustos MPİ Milli Piyango sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

        MİLLİ PİYANGO SONUÇLARI - 9 AĞUSTOS

        Milli Piyango çekiliş sonuçları saat 15.30'da MPİ'nin yeni resmi internet sitesi olan www.millipiyangoonline.com'da açıklandı. Sorgulama yapmak isteyenler aşağıdaki bağlantıya tıklayarak 9 Ağustos Milli Piyango çekiliş sonuçlarını sorgulayabilir.

        MİLLİ PİYANGO SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

        Milli Piyango bileti nasıl alınır?

        Önceden basılmış olan Milli Piyango biletlerini satın alarak ikramiye elde edebileceğin Milli Piyango, tamamen şans üzerine kurulmuştur. Her bir biletin üzerinde 0 ile 9 arasındaki rakamların sıralı yazılması ile oluşmuş bir sıralı numara vardır.

        REKLAM

        Tam, yarım veya çeyrek bilet satın alarak eğlenceye dahil olabilir; aldığın biletin türüne göre ikramiye kazanabilirsin!

        Milli Piyango biletini www.millipiyangonline.com üzerinden, Milli Piyango uygulamasından ya da satış bayilerinden satın alabilirsin.

        Nasıl Kazanırım?

        Milli Piyango çekilişleri her ayın 9, 19 ve 29’unda gerçekleştirilir. Ayrıca 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, 31 Aralık Yeni Yıl Çekilişi ve belirlenebilecek diğer özel gün çekişleri gerçekleştirilir.

        Biletinde seçmiş olduğun numaralar, çekiliş günü küreden çıkan numaralarla eşleşirse ikramiye kazanmış oluyorsun. İkramiye dağıtımlarını ise şöyle kategorilendiriyoruz:

        Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan numara hane sayısı

        Her bir kazanılacak ikramiye kategorisine ilişkin, kazanan farklı numara sayısı

        Amorti rakamları: Milli Piyango biletinin son rakamları olarak bilinir. 2 tane amorti rakamı çekilir. Çekilen 2 rakamdan biri Milli Piyango biletinin son rakamı ise, biletine amorti çıkmış olur. Amorti çıkan biletler, bilet bedelini sahibine kazandırır.

        Teselli İkramiyesi: Büyük ikramiyeyi kazanan numaran yalnızca tek bir rakamla farklı olan bir biletin varsa da üzülme, teselli ikramiyesi kazanacaksın.

        Her ikramiye kategorisi için, son rakamları, o kategorinin kazanan numaralarından birine eşit olan tüm numaralar, bahse konu ikramiye kategorisine yönelik ikramiyeyi kazanır.

        Kazanan sıralı numara tam bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin tamamını kazanır. Yarım bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca yarısını kazanır; kazanan sıralı numara çeyrek bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca çeyreğini (dörtte birini) kazanır.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ