Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe SON DAKİKA: Mostafa Mohamed için flaş sözler: 20 milyon Euro! - Haberler - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Mısır futbolunun efsane isimlerinden Mido, Galatasaray'ın yeni golcüsü Mostafa Mohamed için övgü dolu ifadeler kullandı.

        2

        Mısır'da bir televizyon kanalında yorumculuk yapan Mido, "Eğer Mustafa Muhammed bu seviyede oynamaya devam ederse, 1,5 yıl içinde 20 milyon Euro'ya transfer yapar" ifadelerini kullandı.

        3

        Genç oyuncunun Fatih Terim ile birlikte gelişimini sürdüreceğine de inandığını söyleyen eski futbolcu, "Mustafa Muhammed, Fatih Terim'in yönetiminde çok iyi bir başlangıç yaptı, bu mutluluk verici. Terim, onun karakterinin de gelişiminde büyük etki sağlayacaktır." dedi.

        4

        Golün ardından "Ok atma" sevinci yapan Mısırlı oyuncu, Zamalek'in logosunda yer alan Ok işaretini yansıtıyor. Zamalek altyapısından yetişen oyuncu, kulübüne olan sevgisini de böyle gösteriyor.

        5

        Galatasaray, 1,5 yıllığına kiraladığı Mustafa Muhammed için Zamalek'e 2 milyon dolar kiralama bedeli ödeyeceğini açıklamıştı. Sarı-kırmızılılar gelecek sezon sonuna kadar 4 milyon dolar ödediği takdirde oyuncunun bonservisini alacak.

        6

        AHMED HASSAN'IN SÖZLERİ

        Mısır futbolunun ve Beşiktaş'ın eski yıldızlarından Ahmed Hassan ise vatandaşı için şunları söylemişti:

        7

        "Galatasaray Avrupa kupası kazanmış büyük bir takım ve çok köklü bir kulüp. Çok popüler bir ekip ve çok sayıda taraftarı var.

        8

        Mostafa doğru bir tercihte bulunarak iyi bir adım attı. Galatasaray bir turnuva takımı. Ancak bir süredir istedikleri sonuçları alamıyorlar.

        9

        Mostafa’nın Avrupa’daki dönemi için umarım bir dönüm noktası olur. Tek handikapı şu an ülkede maçların seyircisiz oynanıyor olması.

        10

        Mostafa Mohamed için ödenen paralar kulübün kendisinden beklentilerini gösteriyor. Fatih Terim çok iyi bir teknik adam ve kolay oyuncu beğenen birisi değil.

        11

        Demek ki Mostafa için tamamen ikna olmuşlar. Mostafa’nın İstanbul’da mutlu olacağını düşünüyorum çünkü Kahire’ye benziyor."

        12

        MISIR BASINI

        Mustafa Muhammed'in yeni takımının formasıyla ikinci maçında ikinci golünü kaydetmesi, ülkesi Mısır ve Arap basınında geniş yankı uyandırdı.

        13

        Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'yi, 23 yaşındaki santrforun fileleri bulan vuruşuyla mağlup ettiğini duyuran Mısır basınında 'Galatasaray'da patlama yaptı', 'Takımına derbi maçı kazandırdı' başlıklarını attı.

        14

        Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki gazetelerde ise 'Mustafa Türkiye'de tarih yazıyor' ifadelerine yer verildi. Arap basınında Mustafa'nın sarı-lacivertlilere attığı golünün, önceki gün Ronaldo'nun Roma'ya attığı golle benzerliğine de dikkat çekilerek 'Ronaldo gibi gol attı' yakıştırması da yapıldı.

        15

        Zamalek Asbaşkanı Essam Salem yaptığı açıklamada oyuncunun teknik direktörüyle kurduğu iyi ilişkiye dikkat çekti. Salem, "Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp'un Salah ile kurduğu ilişkinin bir benzeri, Galatasaray'da Fatih Terim ile Mustafa Muhammed arasında kurulacak" şeklinde değerlendirmede bulundu.

        16

        Mısırlı golcünün Galatasaray'daki müthiş başlangıcı Fransa'da da yankı uyandırdı. Sarı-kırmızılılar ile bu futbolcu için giriştiği transfer yarışını kaybeden St Etienne takımı ile bağlantılı yorumlar yapıldı.

        17

        Fenerbahçe karşısında galibiyeti getiren ve iki maçtır gollerini atan yıldız futbolcunun, Cim-Bom'un Fransız ekibinin elinden kaptığı genç forvet olduğuna dikkat çekildi. Rüya gibi bir başlangıç yaptığı okuyuculara duyurulan futbolcunun durumunun yeşil-beyazlı ekipte üzüntüye neden olduğu belirtildi.

        18

        SCOUT RAPORU ORTAYA ÇIKTI

        Habertürk'ten Çağatay Çelik'in haberine göre Galatasaray scout'larının Mohamed için yaptığı gol tahminine de 18 gol kaldı!

        19

        Fatih Terim ile sarı-kırmızılı kulübün gözlemcileri uzun süre istişare yapmış, scout ekibi raporunu hazırlamıştı. Scout'ların Mostafa Mohamed için Fatih Terim'e "Ligin ikinci yarısında 20 gol atar hocam" dediği öğrenildi!

        20

        Devre arası transfer döneminin sonunda kadroya katılan ve Başakşehir maçında oyuna sonradan giren Mısırlı yıldız penaltıdan bir gol kaydetmişti.

        21

        Fenerbahçe deplasmanında rakip fileleri şık bir vuruşla havalandıran Mohamed gol sayısını 2'ye yükseltti ve scout ekibinin tahminine 18 gol kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ