Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MSÜ soru ve cevap anahtarı PDF İNDİR! Son dakika: MSÜ soruları ve cevapları açıklandı! MSÜ soru ve cevapları kitapçığı indir
        1

        Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı 3 Mart Pazar günü 81 il, 108 sınav merkezinde düzenlendi. 96 bin 475 kişinin görev alacağı sınavda bin 747 bina ve 33 bin 353 salon kullanıldı. Binlerce katılımcının ter döktüğü sınava ilişkin "MSÜ soruları ve cevapları açıklandı mı, MSÜ soru ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?" soruları gündeme geldi. İşte, 2024 MSÜ soruları ve cevap anahtarı görüntüleme işlemine dair detaylar...

        2

        MSÜ SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

        Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı bugün binlerce adayın katılımıyla saat 13:00'te sona erdi. 2024-MSÜ Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı yayımlandı.

        3

        MSÜ SORU VE CEVAP ANAHTARI SORGULAMA

        ÖSYM tarafından yapılan açıklamada; "3 Mart 2024 tarihinde uygulanan 2024 Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2024-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

        Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına, 3 Mart 2024 tarihinde saat 14.10'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci, 13 Mart 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

        Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

        Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

        MSÜ SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

        4

        MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ÖSYM'nin 2024 sınav takviminde belli oldu. Buna göre, MSÜ sonuçları 28 Mart 2024 tarihinde erişime açılacak.

        5

        Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ