Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Müge Boz ile Caner Erdeniz'den açıklama: Yanlış anlaşılmadan kaynaklı bir dava - Magazin haberleri
        1

        Bebek'te bulunan bir barda 3 yıl önce Deniz B. isimli kadına yönelik "Cinsel taciz" suçundan 5 bin 400 lira para cezasına çarptırılan basketbolcu Caner Erdeniz, kararın istinaf mahkemesinde bozulmasının ardından geçtiğimiz günlerde yeniden yargılandı.

        2

        Sanık Caner Erdeniz, yeniden yapılan yargılamada, "Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        3

        Mahkeme, sanık Erdeniz hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

        4

        Geçtiğimiz aylarda dünyaevine giren ve kızları Vina'yı kucaklarına alan çift, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Çift, şunları söyledi:

        5

        MÜGE BOZ

        Bu olayı biliyordum, caner bana anlatmıştı. Ancak tamamen yanlış anlaşılmadan ötürü açılmış bir dava olduğu için aslında hiç önemsememiştim bile. Tam 4 yıl önce yaşanmış olan bu olayı dava tutanaklarında yer aldığı gibi Caner sizlere anlatmak istedi.

        6

        CANER ERDENİZ

        Arkadaşlarımla dışarı çıktık. Mekandan tam ayrılmadan önce arabamı çağırdım. Arabayı beklerken sokakta kalabalık içinde bir kız arkadaşımı gördüğümü zannettim.

        7

        Yanına "Merhaba" demek için gittim. Omzuna dokundum. Bir anda döndüğünde o olmadını anladım, "Pardon" işareti yaparak arabama bindim ve gittim. Ondan 2 hafta sonra karakoldan telefon geldi. Karakola ifade vermek için çağırıldım.

        8

        Olayı sordum, olayı anlattıklarında şok oldum. "Böyle bir olayın içinde yer almadım, yanlış anlaşılma var" dedim. Avukatımı bile aramadım, bu olayın buraya geleceğini düşünmedim. Gittim, kendim ifade verdim. Yani dava tutanaklarında yer aldığı şekilde, olay aynen bu şekilde gerçekleşmiştir.

        9

        MÜGE BOZ

        Dediğim gibi; herhangi bir şekilde zor kullanma, hakaret, şiddet, saldırı bunların hiçbiri söz konusu bile değil.

        10

        CANER ERDENİZ

        Aynen öyle, bunların hiçbiri söz konusu değil. Zaten sokakta kalabalık içindeydik. Ben uzaktan bir arkadaşıma benzettim gibi görüp, omzuna dokundum. Fiziksel temas olarak sadece omzuna dokundum ve bu anlattıklarım dışındaki iddiaların hepsi gerçek dışıdır.

        11

        Zaten ben 3 kuşak kadınla büyüdüm. Ablam, annem ve anneannem... Onlardan öğrendiğim sevgi, saygıdan ben hiçbir kadına saygısızlık ve bu tarz bir şey yapmam söz konusu değildir. Bir de ben o kişi varisinden bu dava süresince özür diledim. Zaten mahkeme de 2 yıl sonra para cezası vererek olayı kapattı.

        12

        MÜGE BOZ

        Zaten buraya kadar aslında her şey normal. Sonrasında sebebini bilmediğimiz bir sebepten ötürü Aile Bakanlığı bu davaya itiraz etmiş. Sanırım toplumda bu konudaki hassasiyeti de göz önünde bulundurmuşlar ve tam 4 yıl önce yaşanan bu olaya mahkeme daha öncesinden para cezası vermiş olduğu halde bu sefer "cinsel saldırı" kararı verilmiş.

        13

        Yani sizin haberlerde okumuş olduğunuz "cinsel saldırı" konusu tamamen "Merhaba" demek için bir omuza dokunma olayından ibaret fakat mahkemeler maalesef ki bu vücuda temas yani omuza dokunmayı "vücut dokunulmazlığının ihlali" olarak değerlendirmiş. Biz de bu sebepten ötürü bu konuyla gündeme gelmiş bulunuyoruz.

        14

        Ayrıca verilen hapis cezası kararı da ertelenmiştir. Ama yine de Türk Adaleti'nin vermiş olduğu bu kararın başta kadınlar ve genel olarak insanların kişisel alan kavramlarına katkıda bulunacağını umuyoruz. Her durumda ve her koşulda senin yanında olduğumu ailece söylemek istiyorum. Seni çok seviyorum.

        15

        Öte yandan Müge Boz, şu açıklamayı yaptı:

        Caner'le olan ilişkimizi en başından beri tüm samimiyetiyle sizlerle burdan paylaştım. O nedenle çok sevdiğim eşim hakkında medyada yer alan yargı kararı haberleriyle ilgili açıklamamızı da burdan yapmaya karar verdik.

        16

        4 sene öncesinde tamamen yanlış anlaşılmadan ötürü açılan bu davada yaşanan olayları dava tutanaklarındaki şekliyle Caner sizlere anlattı. Avukatımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda ben de elimden geldiğince karar sürecinde yaşananları anlattım.

        17

        Bu olay benim ailemde yaşanan bir olay olduğu için, benim aile kavramımda ne olursa olsun her koşulda aileme destek olmak vardır. Bu sebeple, geçmişte yaşanmış bir olay olsa da Caner'in yanındayım. Bu süreçte hepinize ilginiz ve desteğiniz için ayrıca teşekkürler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ