Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Nane Yağının Cilde Faydaları: Nane Yağı Cilde Sürülür Mü, İyi Gelir Mi, Nasıl Uygulanır, Faydaları ve Zararları Neler?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Örneğin nane yağının cilde faydaları mucizevidir. Nane yağı kullanarak kısa sürede cildinizi güzelleştirebilirsiniz. Cildinizin pürüzsüz ve lekesiz olmasını istiyorsanız nane yağı sizin için doğru adres. Hem kozmetik kullanmadığınız için cildiniz doğallığıyla güzelleşir hem de fazla para vermeden istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Bu içeriğimizde sizler için nane yağının cilde faydaları ile ilgili pek çok önemli bilgiyi bir araya getirdik.

        Nane Yağının Cilde Faydaları

        Nane yağının cilde faydaları saymakla bitmez. Nane yağının cilde faydaları ile ilgili merak edilenleri sizler için sıraladık;

        • Nane yağı cildin derinlemesine beslenmesini sağlar.
        • Nane cildin doğal bakımını sağlamak için yeterli ve faydalıdır.
        • Nane yağı yanık sonucunda oluşan lekelerin giderilmesine destek verir.
        • Ciltte oluşan kızarıklık ve lekeler nane yağı sayesinde giderilebilir.
        • Düzenli nane yağı kullanan kişilerin ciltleri parlak ve pürüzsüz görünür.
        • Nane yağı cilde doğal aydınlık ve sağlık kazandırmaktadır.

        Nane Yağı Cilde Zararları

        REKLAM

        Nane yağının faydaları çok fazla olduğu gibi aşırı kullanımda bazı zararları da ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle nane yağı kullanımının belirli bir limitte olması gerekmektedir. Nane yağı cilde zararları arasında öne çıkanları sizler için sıraladık;

        • Nane yağı fazla tüketildiğinde sindirim sistemine zarar verebilir.
        • Gereğinden fazla kullanılan nane yağı ciltte döküntülere yol açabilir.
        • Bazı kişilerde nane yağının baş dönmesi ve ağrısı gibi yan etkileri oluşabilir.
        • Aşırı nane yağı tüketimi nöbet riskinin oluşmasına neden olabilir.
        • Bebeklerin ve çocukların nanen yağı kullanması tavsiye edilmez çünkü solunum sorunlarına yol açabilir.
        • Mentole alerjisi olanların nane yağı kullanması tavsiye edilmez.
        • Kronik hastalıklar için düzenli kullanılması gereken ilaçların bazılarıyla nane yağı etkileşime girerek vücuda zarar verebilir.

        Nane Yağı Cilde Zarar Verir Mi?

        Nane yağının cildine kullanmak isteyen birçok kişi vardır. Ancak nane yağı cilde zarar verir mi diye merak edenler de çoktur. Nane yağının bazı ciltleri tahriş etme durumu olabilir. Bu nedenle nane yağını cildinize tek başına uygulamak yerine daha yumuşak yağlarla beraber uygulamayı deneyebilirsiniz. Örneğin Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı nane yağıyla birlikte cilde uygulanabilir. Ayrıca nane yağının hassas ciltlerde kızarıklığa yol açma durumu olduğundan cildinizin tamamına uygulamadan küçük bir bölümde deneme yapıp sonrasında uygulayabilirsiniz.

        REKLAM

        Nane Yağı Yüze Sürülür Mü?

        Nane yağı yüze sürülür mü diye emin olmayan kişilere uygulanabileceğini söyleyebiliriz. Ancak nane yağı çok kuvvetli bir yağdır. Bu nedenle hassas ciltlerde bazen kızarıklık ve tahrişe neden olabilir. Dolayısıyla nane yağının içine su ya da daha yumuşak yağlar ekleyerek yüze sürmeniz daha fazla tavsiye edilmektedir. Nane yağı yüz için çok faydalıdır çünkü doğal tonik etkisi verir ve cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Makyaj kalıntılarını da temizlediği için yüzünüzü nane yağıyla temizleyebilirsiniz.

        Nane Yağı Cildi Sıkılaştırır Mı?

        Nane yağıyla ilgili merak edilen konulardan bir diğeri de nane yağı cildi sıkılaştırır mı sorusudur. Nane yağı cildi temizlerken aynı zamanda tonik görevi gördüğü için gözeneklerin ve cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.

        Nane Yağı Cilt Beyazlaştırır Mı?

        Nane yağı cilt için oldukça faydalı doğal bir yağdır. Nane yağı cilt beyazlaştırır mı diye merak edenlere nane yağının lekeleri açma özelliği olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin lekeler ve yanıkların renklerinin açılması için nane yağı tercih edilebilir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ