Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? 2022 MEB öğretmen atama takvimi yayınlandı mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den flaş açıklamalar...
        1

        Öğremet ataması ne zaman yapılacak sorusu son dönemde gündemindeki yerini korurken konuya ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Yurt genelinde atanmayı bekleyen öğretmen adayları sözleşmeli öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı sorusunun yanıtını arıyor. Peki Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte öğretmen atamaları için branş ve kadro dağılımı ile ilgili merak edilen detaylar...

        2

        2022 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir televizyon programında 2022 öğretmen atamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl öğretmen atamasını için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Bakan Özer’in açıklaması şu şekilde; “Öğretmen ataması yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla gençlerimizi bekletmeden güzel haberleri paylaşırız. Şu an çok detaya girmiyorum ama ‘atama olmayacak’ spekülasyonunu ortadan kaldırmış olalım. Atama olacak” ifadelerini kullandı.

        3

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen atamalarına ilişkin:

        Öğretmen ataması mutlaka olacak. Bunu daha önceki televizyon programlarında açıklamıştım. Üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Dün Cumhurbaşkanımız da Kabine Toplantısı'ndan sonra 3 bin tane anaokulu 40 bin yeni ana sınıfı yapılması ile ilgili açıklamada bulundu. Elbette ki bu alanda ağırlık okul öncesi eğitime verilecek ama diğer alanlarda da mutlaka öğretmen alımı gerçekleşecek. Umut ediyoruz ki kısa süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız, takvimi de paylaşacağız. Açıklamalarında bulunmuştu.

        4

        2022 ÖĞRETMEN ATAMASI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI

        2022 Öğretmen ataması ile ilgili bu konuda bir bilgi verilmedi. Fakat Ocak ayında öğretmen atamalarından en fazlası 2 bin 175 adayla sınıf öğretmenliği olmuştu.

        5

        2022 MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

        Atama takviminin ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanması bekleniyor. Kadro ve branş dağılımı da atama takviminin yayınlanması sonrasında netlik kazanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ