Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor Okan Buruk'tan Fenerbahçe Akhisarspor maçı sonrası açıklamalar! - Futbol Haberleri

        Teleset Mobilya Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek bu kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü. Akhisarspor, kupayı kazanarak gelecek sezon Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etme hakkı kazandı. Manisa temsilcisi, gelecek sezon doğrudan gruplarda mücadele edecek. Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk maç sonrasında açıklamalar yaptı.

        Buruk, Fenerbahçe maçının ardından takımlar arasında kadro yapısına bakıldığında büyük farkın olduğunu belirterek, bir Anadolu takımı olarak Diyarbakır’da kupayı kaldırmanın kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu ifade etti.

        Çok mutlu olduklarını belirten genç çalıştırıcı, “Rakibimiz de çok iyi oynadı. Onlar da maçı kazanmayı hak etti. Onları da tebrik ediyorum. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok mücadele ettiler. Takımlar arasında kadro yapısına baktığınızda büyük fark var. Ama oyuncularımın bunu mücadeleleriyle kapatıp kupayı hak ettiler. Akhisar halkına hayırlı olsun. Diyarbakır’da bir Anadolu takımı olarak kupalı kaldırmak ayrı bir mutluluk” dedi.

        "ÇOK ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

        REKLAM

        Diyarbakır’da 18 yıl önce de kupa kazandığını anımsatan Buruk, “Şimdi teknik adam olarak kazandım. Artık lig maçına odaklanacağız. Ama orada çok zor bir maç bizi bekliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Onların istekleri bizi tekrar kazanmaya götürecek” diye konuştu.

        "FENERBAHÇE'NİN KADRO MALİYETİ, BİZDEN 7 KATTAN DAHA FAZLA"

        Bir gazetecinin takımının bu sezon Fenerbahçe’yi 3 kez yenmesi ve kadro maliyetleri ile ilgili sorusunu yanıtlayan Buruk, “Takımımızın 7 katından çok daha fazla belki de rakibimizin kadro maliyeti. Tabii ki iyi oyuncular var. Ama artık takımlar birbirine yaklaştı. Özellikle Türkiye liginde bunu çok iyi gördük. Takımlar birbirlerini yenebiliyor. Bizim de Fenerbahçe’ye karşı bir psikolojimiz oluştu. Ama oyun olarak baktığımızda rakip de iyi oynadı. Kazanan biz olduk. Pozisyonları gole çeviren biz olduk. Bizim için önemli olan Akhisar’ın ekonomik yapısı. Borcu olmuyor olması. Kadromuz ligin en düşük maliyetli takımı. Çok iyi bir yönetim anlayışımız var. Oyuncularımıza verilen sözler tutuluyor. Hem başkan hem yöneticilere hem de Akhisar halkına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

        Buruk, bir pozisyonda rakip takım oyuncularının topu kendilerine vermemesine ilişkin bir soruya da, “O sırada topu bize atmaları gerekiyordu. Bizim oyuncuların attığı bir toptu. Oyun sırasında böyle yanlışlar oluyor. Ben oyunu doğrularıyla değerlendirmek istiyorum. Bu iş biraz daha vicdana kalıyor ama maçın temeli kavgasız geçti” yanıtını verdi.

        BASIN TOPLANTISI

        Final maçında Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi olan Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Evet, çok mutluyuz. Sesim de gitti. Güzel bir oyun oldu. Rakibimize de verdiği emeklerden dolayı, gerçekten bugün onlar da iyi oynadı. Onlar da maçı kazanmayı hak etti ama bir takım maçı kazanacaktı, biz kazandık." dedi.

        Buruk, Diyarbakır Stadı'ndaki maçın ardından katıldığı basın toplantısında Anadolu takımı olarak Diyarbakır'da kupayı kaldırmanın kendileri için ayrı bir mutluluk olduğunu belirterek, güzel ağırlama için Diyarbakırlılara teşekkür etti.

        18 yıl önce Diyarbakır'da kupayı kazandığını anımsatan Buruk, şimdi de teknik adam olarak kazandığını, bunun mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        "Evet, çok mutluyuz. Sesim de gitti. Güzel bir oyun oldu. Rakibimize de verdiği emeklerden dolayı, gerçekten bugün onlar da iyi oynadı. Onlar da maçı kazanmayı hak etti ama bir takım maçı kazanacaktı, biz kazandık." diyen Buruk, rakip takıma da teşekkür etti.

        Buruk, takımlarının gerçekten çok iyi mücadele ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

        "Takımlar arası kadrolar olarak baktığımızda büyük farklar var ama oyuncularım bunu yürekleriyle, istekleriyle, mücadeleleriyle kapatıp bugün kupayı kazandılar. Akhisar halkına hayırlı olsun. Onlar için çok büyük bir mutluluk."

        Kendileri için çok önemli bir gece olduğunu ifade eden Buruk, buradaki işlerinin bittiğini, artık lig maçına hazırlanacaklarını söyledi.

        Buruk, "Orada çok zorlu bir maç tekrar bizi bekliyor. Oyuncularıma çok güveniyorum. Onların istekleri pazartesi günü de bizi tekrar kazanmaya götürecek." ifadelerini kullandı.

        "POZİSYONLARI GOLE ÇEVİRENLER BİZ OLDUK"

        Gazetecilerin, Fenerbahçe'nin kadro bakımından maliyeti çok yüksek bir takım olmasına rağmen Teleset Mobilya Akhisarspor'un kupayı kazanma başarısı göstermesiyle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine Buruk, Fenerbahçe'nin kadro maliyetinin takımlarına göre çok daha fazla olduğunu, çok iyi oyuncularının bulunduğunu ama takımların artık birbirine yaklaştığını dile getirdi.

        Özellikle Türkiye liginde bu yıl bunu çok gördüklerini, takımların birbirine yakın olduğunu, herkesin birbirini yenebildiğine dikkati çeken Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

        PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK

        "Bizim de Fenerbahçe'ye karşı psikolojik bir üstünlük oluştu. Ligin ilk yarısındaki maçta yendikten sonra ikinci maç, üçüncü maç bugüne taşındı ama oyun olarak baktığımızda rakibimizin de çok iyi oynadığını söyleyebilirim. Kazanan sonuçta biz olduk. Pozisyonları gole çeviren biz olduk. Bizim için önemli olan Akhisar'ın ekonomik yapısı, borcu olmayan bir kulüp. Kadro maliyetimiz ligin en düşük kadro maliyeti. Bunun yanında saha içinde her şeyini iyi şekilde yapan, saha dışı organizasyonu çok iyi olan oyuncularımıza özellikle verilen bütün sözler her zaman tutuluyor.

        Çok iyi bir yönetim anlayışımız var. Biz de bunun için oyuncularımızla elimizden geleni yapıyoruz. Hem başkanımıza hem yönetimimize hem Akhisar halkımıza, belediye başkanımıza, bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum."

        Buruk, Anadolu takımı Teleset Mobilya Akhisarspor'un diğer takımların da takımı olduğunu ve bugün kupayı kazandıkları için mutluluk ve sevinç duyduklarını kaydetti.

        Bir pozisyonda Fenerbahçe'nin topu çalmasıyla ilgili soru üzerine Buruk, şunları dile getirdi:

        "Onda bize atmaları gerekiyordu çünkü bizim oyuncularımız dışarı atmıştı topu. Belki hakem orada müdahale edebilirdi ama hakemin müdahale edebileceği bir şey değildi. Oyunun atmosferinde böyle hatalar, yanlışlar oluyor. Ben maçın genelinde doğrularıyla değerlendirmek istiyorum. Bu iş orada vicdana kalıyor. Orada gol da atabilirsiniz. Maç kavgasız geçti.

        O yüzden Fenerbahçeli futbolcuları emeklerinden dolayı kutluyorum."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ