Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Paşinyan, lideri olduğu Sivil Sözleşme Partisi'nin kongresinde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Ermenistan'ın Azerbaycan ile arasında barışın sağlanması sayesinde tarihin tamamen yeni bir aşamasına geçildiğini belirten Paşinyan, 1 yıl 7 ay boyunca Ermenistan-Azerbaycan sınırında tek bir Ermeni askerin hayatını kaybetmediğini veya yaralanmadığını kaydederek "Bu barıştır." dedi.

Barışın çift taraflı bir süreç olduğuna dikkati çeken Paşinyan, "Sonuca varmak için önceki dönemin kilit anlarına dönmek gerekir, aksi takdirde tarih eksik kalır." diye konuştu.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinden gelen Ermeniler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Paşinyan, "Bu insanlar bizim desteğimizle mülteci statülerini Ermenistan'ın gurur verici vatandaşlığı ile değiştirmelidir." ifadesini kullandı.

Paşinyan, ülkede, 2019'a kadar farklı, 2020'de de farklı bir vatanseverlik modelinin geçerli olduğuna işaret etti.

2019'da mevcut vatanseverlik modeliyle vatansever olduğunun altını çizen Paşinyan, bu modelin "Sovyet İmparatorluğu ve onun liderleri Josef Stalin, Nikita Kruşçev, Leonid Brejnev tarafından dayatıldığını" kaydetti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ