"Bahçeli KCK ve PKK sırrını açıklasın"
Ömer Çelik: PKK ve KCK Başbakanımızın mitinglerinde protesto çağrısı yaparken MHP için sükunet telkin etti
ABONE OLAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitingiyle ilgili, ''Bugün eş zamanlı olarak PKK ve KCK Sayın Başbakanımızın Hakkari'de olduğu gibi Mardin mitinginin de protesto edilmesini söylerken, Sayın Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde taşkınlık yapılmaması, mitingin huzur ve sükun içerisinde geçmesi için telkinde bulunmuştur'' dedi.
Çelik, AK Parti Adana İl Teşkilatı tarafından Seyhan Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende 120 engelliye tekerlekli sandalyesini dağıttı.
Tören sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin ''MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Diyarbakır'da 16 yıl sonra miting yapmasını nasıl değerlendirdiğini'' sorması üzerine, Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sivas'ın doğusuna geçmesi gerektiğini her zaman söylediklerini belirtti.
Bu bölgeye AK Parti dışında tüm partilerin de gitmesi gerektiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:
''Ama herkesin dikkat etmesi gereken şey şudur; burada Sayın Bahçeli gece gündüz AK Parti'yi eleştireceğine çıkıp bazı konulara açıklama getirmek zorundadır. Bugün eş zamanlı olarak PKK ve KCK Sayın Başbakanımızın Hakkari'de olduğu gibi Mardin mitinginin de protesto edilmesini söylerken, Sayın Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde taşkınlık yapılmaması, mitingin huzur ve sükun içerisinde geçmesi için telkinde bulunmuştur. Kuşkusuz biz bütün partilerin mitinglerin huzur ve sükun içerisinde geçmesini isteriz, herhangi bir taşkınlık ortaya çıkmasını istemeyiz. Sayın Bahçeli AK Parti ile uğraşacağına kendisine KCK'dan ve PKK'dan verilen bu desteğin sırrını kamuoyuyla paylaşmalıdır.''