Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Prens William ve Kate Middleton Londra'daki deprem gönüllüleriyle buluştu
        1

        Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler yararına kişisel bağışta bulunan Galler Prensi William ile Galler Prensesi Kate Middleton Londra'daki gönüllülerle buluştu.

        2

        Kraliyet çifti, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım için 25 binin sterlinin üzerinde bağış toplayan bir merkezin temsilcileriyle bir araya geldi. Londra'daki Hayes Müslüman Kültür Merkezi'ne giden çift, gönüllülerle sohbet ederek yapılan yardımlar hakkında bilgi edindi.

        3

        41 yaşındaki Kate Middleton, ziyaret için Alexander McQueen imzalı siyah pileli elbise giydi, Élan imzalı bir şal ile başını örttü. Çift daha sonra Türkiye'deki afet bölgesinden yeni dönen yardım görevlileriyle bir araya geldi. Son olarak, bağış toplamak için büyük çaba sarf eden diğer topluluklarla buluştu.

        4

        Bunlar arasında, 10.000 sterlinden fazla para toplamak üzere Richmond'daki bazı okullarla işbirliği yapan Richmond merkezli Türk Kadınlar Derneği de yer aldı.

        5

        Prens ve Prenses, Waldegrave Okulu'ndaki 14 yaşındaki Dila Kaya, 15 yaşındaki Lina Alkutubi ve öğretmenleri Natasha Rustam'a katılarak umut ve iyileşmenin sembolü olan origami turna yapımına yardımcı oldu. Prens William ile Kate Middleton, daha önce de Türk derneklerini ziyaret ederek başsağlığı dilemişti.

        6

        Öte yandan Birleşik Krallık'taki Afet Acil Durum Komitesi (DEC), depremlerden en çok etkilenen bölgelerdeki insanlara tıbbi tedavi, barınak, gıda ve temiz su gibi yardımların sağlanabilmesi için Türkiye-Suriye Deprem Yardım Çağrısı'nı başlatmıştı.