Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ramazan ayı ne zaman? Oruç ne zaman başlayacak? (2018)

        İslam dininde önemi büyük olan ve dünya genelinde milyonlarca Müslümanın ibadetlerle idrak ettiği Ramazan ayı için bekleyiş sürüyor. "On bir ayın sultanı" olarak adlandırılan ve sevinçle beklenen Ramazan ayının ne zaman olduğu da büyük merak konusu. PekiRamazan ayı ne zaman? Oruç ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

        RAMAZAN AYI NE ZAMAN?

        Ramazan ayı, milyonlarca vatandaş tarafından bekleniyor. İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ay olan Ramazan ayı, aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başladığı gece olan Kadir Gecesi'ni de içinde barındırır. Ramazan ayının 27. gecesi, Kadir Gecesi'dir.

        Bu yıl Ramazan ayı2018 yılında 16 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Milyonlarca Müslüman, 16 Mayıs Çarşamba günü itibarıyla oruçlu olacak ve İslam dininin önemli ibadetlerindne olan oruç ibadetini yerine getirecek. Ramazan ayı boyunca oruç tutulacak, farklı ibadetler yapılacak ve aynı zamanda Ramazan ayına özel bir namaz olan teravih namazı her akşamkılınacak.

        REKLAM

        Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

        RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Ramazan Bayramı, arefe günü ile birlikte 14 Haziran Perşembe gününden itibaren başlayacak.

        - 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

        - 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

        - 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

        - 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ