Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçe - Fatih Karagümrük maçı yorumu - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettiği maçın ardından NTV'de açıklamalarda bulundu:

        2

        Altay 3 puan aldı, 1 geçen hafta, 2 de bu hafta. Önü çok açık bir kaleci, dünya çapında kulüplere gider. Comolli ile bu yılki transferler arasındaki 2 yıllık transfer farkına baktığımızda; Ersun Yanal Altay'ı 1,5 milyon euroya aldı, Vedat Muriqi'yi de alan o. Olmazsa olmaz gördüğü iki oyuncu onlar. Biri kulübe büyük gelir getirdi, biri de getirecek.

        3

        Hep ben atan, tutan diyorum ya, atanın atanı Cisse de var. 2-0'dan 2-2'ye yakalanma ihtimalini de düşünmek lazım. Sosa fizik olarak hazır değildi, bugün oynayabildiği kadar oynadı. Gökhan ile alışverişi sonrasında 2. golde muazzam bir gol ortası yaptı. Oyunu özellikle soğutma bölümünde Tolga değişikliği Erol hocanın kendisine göre doğru olabilir ama Sosa daha doğru gibi. Samatta'yı da çıkarmazdım ben.

        4

        Fenerbahçe ne olursa olsun, lider ile oynuyor. Bir anda liderin önüne geçiyor. Fenerbahçe'nin iyi başlaması, geniş kadrosuyla birlikte önemli. Fenerbahçe'nin gerçekten kuvvetli ve geniş bir kadrosu var.

        5

        Yıllardır Fenerbahçe'yi taraftarlar zirvede görmüyordu. Seyirci olmaması büyük takımların aleyhine. Bazen seyirci varken oynayabiliyorsunuz. Bugün Gustavo da 3. stoper olarak kaldı. Maçın en iyi oyuncularını Altay, Samatta ve Gustavo olarak görüyorum.

        6

        Samatta, Valencia ve Cisse topu seven oyuncular. Mert Hakan daha kuvvetsiz, ilk 11 oynamadı. Avrupa'da yok, Türkiye Kupası tek tek olacak, belki Kış aylarında başlayacak. Finale kalsa 5 maç daha oynayacak. Bu kadar maçlarda, tırnak içinde yıldız diyebileceğimiz oyuncuları oturtmak, çok kolay olmaz.

        7

        Fenerbahçe taraftarı, Ozan'ın yerine daha üretici bir oyuncu olabilir mi, Alex tarzı diye düşünebilir. Evet, daha çok gol atabilir ama maça bakıyoruz, rakip takımlar ileri gelebiliyorlar. Günümüzde, geri dönmeyen, topsuz geri dönmeyen 3 oyuncunuz varsa, ortadaki 3'lü önemli. Fenerbahçe'nin yumuşak karınları var.

        8

        Oyuncular yüzde 100 hazır değil. Valencia da değil, Samatta da değil. Perotti soru işareti. Gökhan ile Caner müthiş özverili ama yaşları var. İlk başlardaki aksiyonlarda varlar ama son 15 dakikada yoklar. Bu takımın mümkün olduğu kadar tok takımla oynaması lazım.

        9

        Kulübeyi saydığımızda, 11'de en az 4 oyuncuyu görsek sürpriz olmazdı. 2 yıl önce kadro zaafiyetlerini görüyorduk. Sosa frikik kullanır, müthiş top keser, Caner korner kullanır. Böyle oyuncular yoktu. Dirar geliyordu, Milli Piyango ortası yapıyordu.

        10

        Gökhan Türkiye'de en çok bindirme yapan oyuncudur ama asist düşüktür. Sosa gibi kesmez, ön direğe zor gider toplar ama kademe anlayışı, bindirmeleri önemli. Her maç oynar mı, zor.

        11

        Gustavo'da inanılmaz tempo var, her maç aynı. Ali Koç'un bire bir yaptığı bir transfer o. Onun dışında Frey, Zanka, Benzia... Bir sürü futbolcu sayabilirim ama bu oyunculara baktığımızda ligin formatına uygun oyuncular.

        12

        İlk maç hadi karambole döndü, Rizespor maçı, ondan sonra yapılan değişiklikler Fenerbahçe'nin aleyhine gitmeye başladı. Erol hocanın vereceği sınavlar da bu, bunları değerlendirecektir.

        13

        Sosa için Trabzonspor, Beşiktaş, Atletico falan fark etmiyor, 'cool'luğunu ortaya koyuyor. Milan'da, hemen hemen ilk kez orta ikiliden biri olarak oynadı, forvet arkasından döndü. Oyunun iki yönünde, fizik kapasitesini de arttırınca daha çok etkili olacaktır.

        14

        Maç 2-2 bitip, Erol hocaya farklı şeyler söylenebilirdi. Erol hoca değişikliklere bakarak bir tecrübe de kazanıyor. Hem deplasmanda Galatasaray'a yenilmedi, hatta oturaklı oynadı, bugün de giden 2 puan cepte kaldı. Bu hatalar sonrasında iki maçtan 1 puanla çıkabilirdin, demoralize olurdun.

        15

        Ozan Tufan çok etkili olmuyor gözükebilir ama takım savunmasında çok faydası var. Klasik forvet arkası, Alex, Talisca değil ama daha etkili olması gerekir. Ozan da Ersun Yanal'ın transferlerindendir. Ersun hoca başarısız olmuştur ama Comolli'nin getirdiklerini, Ersun Yanal'ın getirdiklerini bir araya koyarsak başka.

        16

        Önemli olan bu oyuncuların karakterleri. Oynamayan oyuncunun zaman zaman problemleri olabilir, burada kulüp ödemelerdeki istikrarı yapacak ve sportif direktörü iyi seçecek. Oyuncu ve teknik direktör ilişkilerinde Erol hocanın şansı olarak Emre olmalı. Oyuncunun ne kadar para kazanırsa kazansın istediği tek şey oynamaktır. Burada da rotasyonu iyi ayarlamak lazım.

        17

        Fenerbahçe skor ve kalite olarak iyi durumda ama oyun olarak eksikleri var. 3. bölgeye geldiğinde, pozisyon üretme anlamında eksikleri var, bulduklarını da sonuçlandırmak lazım.

        18

        Vedat Muriç şu maçları görünce, 'Ben niye yokum' diyordur, ceza alanına 40 tane top gelmiş. Cisse de önemli transfer, hazır olunca geçen seneyi de aratmayacaktır.

        19

        VAR'ın şöyle bir problemi var, en çok etkilenen hakemler. Tembelleştiler, daha garantiye gittiler. Yaşar Kemal Uğurlu'ya baktım, 'Arkası dönük' dedi. VAR olmasa belki penaltıyı vermeyecekti. Verip de VAR iptal edeceğine, ben vermeyeyim VAR görsün dedi. Bugün 16. penaltı galiba, bir Altay, bir de Rize'de Gökhan kurtardı. Bu penaltıların en az yüzde 50'sini VAR verdi.

        20

        Düşündürücü olan Valencia ve Thiam. Hep 'acaba'ları var. İleride bir programı Valencia üzerinden yapabiliriz, Thiam'ı da golleri üzerinden konuşabiliriz ileride ama oyundan olmaz.

        21

        Fenerbahçe sezon sonuna kadar şampiyonluk yarışında kalır. En önemlisi Altay ile gelen artı 3 puan. Şu anda kredi kaybetmiş durumda değilsin. Zorlu bir lig bu lig. İyi ve kaliteli bir lig değil, belki de Avrupa'nın en yaşlı 3 liginden biri.

        22

        Hakem Altay'a dua etmeli, bence penaltı öncesinde orta sahada faul var. Penaltıyı kurtardı ya, tekrarlanması lazım. İhlal var. Kaleci nizami, müthiş uzadı ama vurulduğu anda bakın, kaç tane Fenerbahçeli ceza alanının içinde. Topu kornere atan kim, ihlali yapan Fenerbahçeli oyuncu.

        23

        Kadıköy'e geleceksin, bir kırmızı yapıştıracaksın, bir penaltı daha vereceksin, bakacaksın faulü vermeyeceksin... Şimdi, gördüğünü ve düşündüklerini yapmaya çalışıyorlar, beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Mükemmel götürdüğü maçta bir pozisyon neleri götürüyor. VAR hakemi Serkan Tokat da ihlalde herhalde benden bu kadar dedi.

        24

        Fenerbahçe'de şu anda fazlalık var, bazıları bir forvet arkası, 10 numara diyebilir ama Samatta, Cisse, Valencia orada oynayabilir. Talisca olursa hayır demezsin ama Fenerbahçe, Fatih Terim'in de dediği gibi kadroyu boşaltabilmeli. Bunlar maliyetli oyuncular.