Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Rıdvan Dilmen'den Trabzonspor - Beşiktaş maçı yorumu (Şampiyonluk tahminini açıkladı) - Trabzonspor Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Trabzonspor'un Beşiktaş'ı 2-1 yendiği maçı yorumladı:

        2

        Trabzon’da kimse skora aldanmasın. Müthiş tempolu bir Trabzonspor. Trabzonspor, birkaç top dışında ataklarını pozisyonlarla sonuçlandıramadı. Bir Premier Lig temposunda ilk yarı oldu.

        3

        Çok enteresan bir lig yaşıyoruz. Bugün ile beraber birinci ve ikinci belli. Çok çarpıcı bir averaj söz konusu. Antalyaspor, -14 averaj ile gelecek hafta Fenerbahçe’yi yenerse Avrupa Ligi’ne gitme şansı var. +2 averajı olan Yeni Malatyaspor’un da Avrupa Ligi’ne gitme ihtimali var.

        4

        Fenerbahçe altıncı olursa ne olacak? Fenerbahçe’nin mi dosyası açılacak? UEFA, bildiğim kadarıyla Trabzonspor’dan bankalara olan borçlarını yapılandırmasını istiyor. Trabzonspor’un önümüzdeki yıl Avrupa’ya katılmama ihtimali çok az gözüküyor. Ahmet Ağaoğlu’nun söylemleri biraz sert ama benim bilgim gidebileceği yönünde.

        5

        UEFA’nın tercihi benim duyduğum şans verme yönünde. TFF, puan silme statüsünü hazırlıyor. Trabzonspor’un şu andaki yönetiminin UEFA kriterleri içinde olduğunu ve UEFA’nın bir üst kurula daha yapılandırıcı bir bildirim yaptığını duydum.

        6

        Bugün maçı hak eden kazandı. Trabzonspor'da kulüp olarak başkan, oyuncular ve Ünal Hoca, yükselen formuyla sezonun bitmesine belki en çok üzülen kulüp haline gelmiştir.

        7

        Fenerbahçe’yi, Beşiktaş’ı, Galatasaray’ı yendiler. En iyi teknik direktör, en iyi yönetimden geçer. Malatyaspor’a 5-0 mağlup oldukları gün yollar ayrılabilirdi. Trabzon’da önce altyapı hocalarına teşekkür etmek lazım.

        8

        Trabzonspor’u bugün çok beğendiğim. Beşiktaş, şampiyonluk yarışından düştükten sonra motivasyon olarak gerilemiş olabilir. Fırat Aydınus, genel anlamda tansiyonun yüksek olmasına rağmen maçı iyi yönetti.

        9

        Beşiktaş’ın bu kadrosu, rus ruleti kadrosu. Kagawa narin bir oyuncu. Bu oyuncular savunmayı alan olarak yaparlar, fizik olarak yapmazlar. Yusuf bunu geliştirmiş. Beşiktaş da Kasımpaşa maçını oynayıp tatile çıkacak. Önümüzdeki senenin planlarını muhakkak yapacaklardır.

        10

        1-2 çarpışma oldu ama genel anlamda oynatmaya çalışan bir hakem vardı. Bir kere ofsaytı dinledi, onun dışında böyle bir derbide VAR’a gitmedi. Trabzonspor, geleceği en aydınlık takım olarak gözüküyor. Tabii ki transfer yapamayacaklar. Rodallega, başka bir takımla anlaşmış gibi oyundan çıktı. Seyirciyle vedalaştı.

        11

        Sezonun sonuna geldik. Ünal Karaman, bizim dönemimizde iyi demiyorum, çok büyük bir futbolcuydu. Öğrenmenin yaşı yoktur. Tecrübe de kazanacaktır. Ünal Karaman’ı tebrik edelim, karakterini sahaya yansıttığını görüyoruz. Oyuncular ile iletişimi de iyi. Ünal Karaman’ın da önü açık.

        12

        Futbolda önemli olan insanların vicdanen rahat olması. Geçen hafta Şenol Güneş’in üstü kapalı söylediği gibi. Hakemin ciddi hataları vardır ama kupa dışında lige baktığımız zaman sürekli kovalayan bir Galatasaray var. Kolay bir hadise değil.

        13

        Galatasaray taraftarında, teknik direktöründe, oyuncularda, bırakmama arzusu önemli. Kim başkan olursa olsun bir şekilde şampiyon oluyorlar. Ciddi bir güç elde etmiş durumda şu an. Yüzde 80 hakem hataları lehine oldu ama saygı duymak lazım.

        14

        Rizespor Başkanı ‘Silahım olsa vururdum’ diyor. 11 gün ceza geldi. Bundan sonra sen nasıl ceza vereceksin veya vermeyeceksin? Hatayı hatayla örtmeye çalışıyorlar. 11 gün diye bir şey mi var? Bundan sonra vereceklerin ne olacak? Standart bir şekilde olmadı.

        15

        Her gün Yusuf, Abdülkadir çıkmıyor. Belki de satmak zorunda kalacaksınız. Trabzon, Bursa, İzmir gibi yerlerde genelde iyi çocuklar çıkıyor. Türkiye’deki kulüplerin durumları zaten pek iç açıcı değil. Fenerbahçe de dahil, birçok kulüp bonservisi elinde olan oyuncuları arıyordur.

        16

        Bir sezonda hem Şampiyonlar Ligi hem Süper Kupa, başka ülkeye verilmemiştir. Biz dosyalarla gidebilecek miyiz, gidemeyecek miyiz diye bakıyoruz. Burada final oynayanlar, bizi oraya almıyorlar. Bizim de kendi değerimizi bilmemiz gerek. Tabii makas açıldı.

        17

        Dünya futbolu için önemli bir kaleci geliyor. O da Uğurcan. Karius'un zaten form durumu yüksek ve tanınmış bir isim. Uğurcan da çok önemli 2 kurtarış yaptı. Beşiktaş ilk yarıda mahkum oynayınca Şenol Güneş ofansif kadroyla savunma yapamayacak kadro olmadığı için Atiba olmasaydı bambaşka bir skor olabilirdi.

        18

        40-50 gün önce 33. haftada final maçı olacak dediğimizde; Başakşehir'in avantajlı olacağını düşünüyorduk. Faktörler çok değişti. Olağanüstü bir ortam olacağı kesin.

        19

        Yarın için tahminim: Galatasaray yüzde 30, yüzde 40 berabere ve yüzde 30 Başakşehir. Tam ortada. Galatasaray tabii ki avantajlı ama Başakşehir önemli bir takım. Fatih Terim de biliyordur, oyuncular da biliyordur.

        20

        Bir ivme yakalandı. Çok korkunç bir taraftar kitlesi olacaktır. Ama en önemlisi; Atatürk ne diyor? Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim. Çok şükür ki 100. yıla atıyoruz kendimizi. Eğlenceli bir maç olur; zeki, çevik ve ahlaklı bir maç olur. Hak eden kazanır, biz de burada saygı duyarız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ