Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya’dan Japonya’ya gözdağı: Japonya'dan yanıt geldi
        1

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, 100 kilometre uzaklıktaki hedefin hipersonik füzeyle başarıyla vurulduğu belirtildi.

        2

        Açıklamada, "İki gemili füze saldırı grubu, düşman savaş gemisine saldırı gerçekleştirdi. Yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki hedef, iki Moskit hipersonik seyir füzesinin doğrudan isabetiyle başarıyla vuruldu. Tatbikatın güvenliği Pasifik Filosu gemileri ve deniz havacılık uçakları tarafından sağlandı" denildi.

        3

        NATO raporlama adı SS-N-22 Sunburn olan Moskit, konvansiyonel ve nükleer savaş başlığı kapasitesine sahip süpersonik bir gemi savar seyir füzesi olarak biliniyor.

        4

        Tatbikatın Japon Denizi'ndeki Büyük Petro Körfezi'nde gerçekleştirildiği belirtilse de kesin koordinatlar verilmiyor.

        5

        JAPONYA'DAN AÇIKLAMA

        Japon hükümeti ise yaptığı açıklamada, Moskova'nın Japon Denizi'ndeki tatbikatı ve Rus askeri operasyonlarını gözlemlemeye devam edeceklerini ve yakın takipte olduklarını açıkladı.

        6

        Açıklamada "Rusya Savunma Bakanılığı'nın bugün, 28 Mart'ta, Pasifik Filosu'na bağlı füze gemilerinin Japon Denizi'nde füze denemesi gerçekleştirdiğini açıkladığını biliyorum. Rus basınında yer alan haberlere göre Pasifik Filosu bu tatbikatı Büyük Petro Körfezi'nde gerçekleştirmiştir" denildi.

        7

        Açıklamada ayrıca "Herhangi bir hasar raporu alınmamıştır. Rusya'nın bu füze denemesine ilişkin niyetleri hakkında yorum yapmaktan kaçınmak istiyorum. Ancak Japonya hükümeti, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken Japonya'nın etrafındaki bölgeler de dahil olmak üzere Uzak Doğu'daki faaliyetlerini arttıran Rusya'nın askeri operasyonlarını izlemeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

        8

        * Haberin görselleri Rusya Savunma Bakanlığı'nın videosundan servis edilmiştir.

        9