Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Saç Nasıl Hızlı ve Sağlıklı Uzar? Erkek ve Kadın Saçımın Çabuk Uzaması İçin Ne Yapılır?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bu durum erkeklerde de kadınlarda da görülebilir. Hava şartları, stres, kullanılan kozmetik ürünler saçın uzamasına olumlu ya da olumsuz etkide bulunabilir. Normalde saçlar aslında her gün uzamaya devam eder. Fakat bazı dönemlerde daha yavaş uzarken bazı dönemlerde uzama hızı artar. Saçlarınızın hızlı uzamasını istiyorsanız çeşitli yöntemleri deneyebilirsiniz. Böylece saçlarınız normalden daha hızlı uzayabilir.

        Herkes görünümüne önem verir. Kadın olsun erkek olsun saçlar adeta kişiyi güzel gösteren aksesuarlardır. Bu nedenle özellikle uzun saç pek çok kişi tarafından istenir ve önemli görülür. Bazen saçını kestirmeye giden kişiler ısrarla az kesilmesini isterler. Çünkü uzun saçlı görünümlerini kaybetmek istemezler.

        REKLAM

        Ancak saçın sağlıkla uzaması için de dönemsel olarak kestirilmesi ve bakımının yapılması gerekir. Bakımlı saç daha hızlı uzar. Şekilsel açıdan daha güzel görünmek ve saçların hızlı uzamasının sağlanması için yapılabilecekleri deneyebilirsiniz. Bunun yanı sıra genel saç bakımınızın düzenli olmasına da özen göstermeniz gerekir. Saçın hızlı uzaması için pek çok yöntem vardır. Kadın ve erkek saç tipi farklı olduğundan iki cinsin uygulaması gereken farklı yöntemler olabilir.

        Siz de kendi saçınıza deneyerek bu yöntemlerden en uygun olanını keşfedebilirsiniz. Bu içeriğimizde saç nasıl hızlı uzar? Erkek ve kadın saçımın çabuk uzaması için ne yapmalıyım? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte saç nasıl hızlı uzar? Konusunda tüm merak edilenler…

        Saç Nasıl Hızlı Uzar?

        Uzun saç pek çok kişi tarafından istenir ve sevilir. Özellikle bir anlık bir kararla saçını kestiren kişiler bundan pişmanlık duyabilir. Bunun sonucunda saçlarının hızlı bir şekilde uzamasını isteyebilirler. Peki saç nasıl hızlı uzar? Saçın hızlı uzaması için evinizde uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Bunlardan kendiniz için uygun olanı keşfedip uygulayabilirsiniz.

        Erkeklerin ve kadınların saçlarının uzaması için farklı yöntemler uygulaması gerekebilir. Çünkü saç tipine bağlı olarak uzama hızlı ya da yavaş olabilir. İçeriğimizde sizler için saç nasıl hızlı uzar? Diye merak edenlere ayrıntılı bilgiler hazırladık. Siz de bunları okuduktan sonra deneyerek kendiniz için en uygun olanına karar verebilirsiniz.

        REKLAM

        Saçı En Çok Ne Uzatır?

        Saç uzatmak pek çok kişi için oldukça zordur. Ancak çok fazla kişi de saçının hızlı bir şekilde uzamasını ister. Bu yüzden saçı en çok ne uzatır? Diye merak ederler. Saçlarınızı en fazla uzatacak olan şey düzenli saç masajı yapmaktır.

        Erkek Saçı Nasıl Daha Hızlı Uzar?

        Erkekler de kadınlar kadar saçlarının hızlı uzamasını isteyebilirler. Erkek saçı nasıl daha hızlı uzar? Diye merak edenler için sıraladık;

        • Öncelikle dengeli ve düzenli beslenmek saçların hızlı uzamasına yardımcı olacaktır. Özellikle öğünlerde proteinin arttırılması saçların da hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayacaktır.
        • Saçlarınızın düzenli bir şekilde hava almasını sağlayın. Şapka ve bere kullanımınızı azaltın.

        Kadın Saçı Nasıl Çabuk Uzar?

        REKLAM

        Kadın saçı nasıl çabuk uzar diye merak edenler için sıraladık;

        • Saçlarınızın kullandığınız ürünlerin doğal olmasına dikkat edin.
        • Saçları fön makineleri yerine havluyla kurulayın.
        • Saç bakım kremi kullanın ve saçlarınıza düzenli masaj uygulayın.

        1 Ayda Saç Ne Kadar Uzar?

        1 ayda saç ne kadar uzar? Diye merak edenlere bunun kişiden kişiye değişiklik göstereceğini söyleyebiliriz.

        Saç Ne Kadar Sürede Uzar?

        Saç ne kadar sürede uzar? Sorusunun kesin bir yanıtı olmamakla beraber ortalama üç ay beklemek gerekir.

        Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

        Hızlı saç uzatma yöntemleri arasında en öne çıkan masajdır. Bitkisel yağlarla yapacağınız saç masajı saçlarınız beslediği gibi saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını da sağlayacaktır. Bu yağlar arasında; argan, jojoba, zeytinyağı ve hindistancevizi yağı başta gelmektedir.

        Doğal Yöntemlerle Saç Uzatma

        Doğal yöntemlerle saç uzatma yöntemlerinden biri masajdır. Saçlarınıza masaj yaparken diplerinden uçlarına derinlemesine yağın her yere ulaştığına emin olun. Sonrasında her zamanki şampuanınızla saçınızı durulayarak yağın arındırılmasını sağlayabilirsiniz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ