Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 10 sene sonra pişman olacağınız 10 gerçek!
        1

        Hayatta herkesin sürekli olarak alması gereken kararlar vardır. Bu kararların bazısı kolayca alınır, bazılarını almak ise daha zor ve uğraştırıcı olabilir. Bazı kararlar basit görünmekle birlikte uzun süren etkilere sahip olurlar. Bu etkiler insanda zamanla negatif hislere, pişmanlıklara sebep olabilirler. Herkesin bildiği üzere, bilgelik zamanla kazanılır...

        2

        Ancak şu bilinmelidir ki, bu rota her zaman bu şekilde ilerlemek zorunda değildir. Küçük kararların bile zamanla ne kadar büyük etkilere sahip olabileceğini bir kere anladıktan sonra, yaşanmamışlıkları azaltmak ve olası pişmanlıkları önlemek için doğru adımları atma konusunda birey daha doğru davranmayı seçebilir.

        Yeniboyut.com'un thoughtpursuits.com kaynaklı haberine göre; İşte bundan 10 sene sonra pişman olmamak için farkına varmanızda büyük fayda olan gerçekler...

        3

        1. Başkalarını etkilemek için çeşitli maskeler takmak

        Büyük bir partide ya da toplantıda başka insanları etkilemek önemli olabilir. İnsanların pek çoğu böyle düşünerek hayatta yol alırlar. Ancak bilhassa daha samimi ilişkilerde, olmadığınız birisinin görüntüsüne bürünmek hem kendinizi hem de çevrenizi kandırdığınız anlamına gelir.

        4

        İnsanlar tarafından kabul görmek için taktığınız maskeler bir süre sonra size büyük yük olurlar. Bu şekilde yaşayan insanların çoğu bir süre sonra taktıkları maskeler yüzünden pişman olurlar ve hakiki bir hayat sürmedikleri için tıkanırlar. Maske takan insanlar, zamanla hiç ait olmadıkları daha başka olaylar silsilesine de dahil olmak zorunda kalabilirler. Bunun bir diğer zorluğu, maskenizin düşme riskidir.

        5

        2. Aylaklık yapmak

        Hemen herkes birazcık asiliği, dikbaşlılığı ya da tehlikeli sularda yüzmeyi sever. Ancak bu işin sonu aylaklık yapmaya varınca orada işin rengi değişir. Aylaklık yapmak, size birşey katmayan yanlış insanlarla vakit geçirmek sizi giderek olumsuz bir hayata sürükleyecektir. Bazen insanın hoşuna gitse de, ileride bu yaşantınız size büyük pişmanlık yaşatabilir. Dikkatli olun.

        6

        3. Değişmemekte inat etmek

        Değişim bazı insanlar için çok zordur. Hayat ilerledikçe, çoğu insan konfor alanlarının dışında çıkmamakta direnir, değişime ayak uydurmak istemez. Halbuki, değişim büyük bir şanstır ve değişimin getirdiği yeni bakış açıları olmadığı takdirde insan sabit, inatçı ve sevimsiz birisine dönüşür ve ilerlemesi durur.

        7

        İlerleme olmazsa, insan hayatının sonu yaklaştığında hiç yaşamamış olduğunu hissetmeye başlar. Gelecekte pişman olmamak için yapılabilecek en iyi şey, değişime açık olmak ve bunun kendiliğinden olmasına izin vermektir.

        8

        4. Ben-merkezci olmak

        Her işyeri, ev ya da ortamda benmerkezci en az bir kişi mutlaka vardır. Bu kişiler çoğu zaman egoistlik boyutunda bencil hatta kaba olabilirler. Böyle olup olmadığınızı sorgulayın. Ben merkezci olmayan insanlar, maddi manevi hayatın tüm zenginlikleri ile her zaman için daha içli dışlı olurlar. Cömert, sıcakkanlı, empati yapabilen bireyler hakiki arkadaşlıklar ve ilişkiler kurabilirler.

        9

        5. Başkalarının hayatını yaşamak

        İstisnasız herkesin kendine has hayalleri, umutları ve bakış açıları vardır. Herkes birbirinden farklıdır. Bir insanın hayali dünyaca ünlü bir doktor olmakken, diğerinin isteği dünya turuna çıkmak olabilir. Bir başkasının hayalini ya da hayatını yaşamak aslında hiç yaşamamak demektir.

        10

        Bir insan neden bir diğerinin öngördüğü bir hayatı yaşamak istesin? Bu şekilde kendi hayallerinden ödün veren insanların ileride çok pişman oldukları çok iyi bilinen bir gerçektir. Siz siz olun, hayatınızı bu açıdan mutlaka sorgulayın.

        11

        6. Hayattan çok az şey beklemek

        Bazı insanlar standartlarını çok düşük tutar, hayattan fazla beklenti içine girmezler. Bu düşünce yapısı ile, bu insanlar, kendilerini potansiyellerini pek de kullanmadıkları ilişkiler ve iş ortamları içine dahil ederler. Çıtayı yüksek tutmak yerine, düşük tutarlar ki hayal kırıklığına uğramasınlar.

        12

        7. Çok kolay vazgeçmek

        Kimse hayatın çok kolay olduğunu söylemedi! Hemen havlu atmak, sizi, daha güzel bir insana dönüşmenizi sağlayacak olan tecrübelerden alıkoyar. Daha da önemlisi, hayatınızı derinden değiştirecek bir takım olayları kaçırmanıza sebep olur. Her çeşit riski kendinizden uzak tuttukça, aslında ileride yaşayacağınız pişmanlıklara meydan açıyorsunuz.

        13

        8. Ertelemek

        “Bunu yarın yapacağım” kalıbı büyük olasılıkla modern dünyada en çok söylenen cümlelerden birisi. Yapacak çok şey var ve hayat sanki bütün bu yapılacak şeylerin listesinden meydana geliyor gibi.

        14

        Günümüzün yoğun dünyasında yaşarken gün içinde ertelememiz gereken pek çok şey çıksa da, asıl önemli olan işlerimizi, ilişkilerimizi ertelemek iyi birşey değildir. İleride pişman olmamak için her gün için önceliklerinizi belirleyin ve onları yapın. Erteledikleriniz, gerçekten erteleyebileceğiniz şeyler olsun.

        15

        9. Hayatınızın her alanını kontrol etmeye çalışmak

        Eğer herşey kontrol edilebilir olsaydı, bütün dünyayı da yönetiyor olurdunuz. Eğer hayatınızın her alanını kontrol etmeye çalışırsanız, hüsran, stres ve en sonunda depresyonla boğuşur duruma gelirsiniz. Yaşam enerjinizi tükenir ve umudunuz yok olur. Hayatınızın önceliklerine bakın ve onlarla ilgili olarak ne yapmanız gerekiyorsa onları yapın. Gerisini de kontrol etmeye çalışmayın, sadece basitçe yaşayın.

        16

        10. Çalışma – Dinlenme döngüsünden tembelliğe geçiş yapmak

        Herkes zaman zaman hiçbirşey yapmadan boş boş oturmak ister. Bu gerekli birşeydir çünkü yeteri kadar dinlenilmezse verimli bir şekilde çalışmak da imkansız hale gelir. Ancak, dinlenme zamanları yavaş yavaş tembelliğe dönerse orada problem başlar.

        17

        Oysa ki anlamlı bir hayat için, önceliklerinizin/sizin için anlamlı olan şeylerin seçilmesi, çalışılması ve ardından dinlenilmesi gerekir. Bu döngüyü mümkün olduğunca böyle sağlıklı bir şekilde devam ettirmeye özen göstermek ileride yaşanabilecek pişmanlıkları önlemek için önemlidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ