Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık Arılar profesörü tedavi için soktu

        Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkezi Birliği ile Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Marmara Arıcılık Kongresi ilginç bir gösteriye sahne oldu.

        Arı zehrinin tedavide kullanılması konusundaki gösteri ilgiyle seyredildi. Salona kurulan bir sedyede, profesör hastanın iki bacağına arı sokturuldu. Arı zehrinin kanser dahil birçok hastalığı tedavi edilebileceği belirtildi.

        Prof. Dr. Ahmed Gaffar Hegazi ve Apiterapi Derneği Başkanı Dr. Timuçin Atayoğlu, arı zehrini, alerjisi olmayan gönüllü bir denek üzerinde uyguladı. Kendisi de arı yetiştiricisi olan Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu'na yapılan arı tedavisi dikkatle seyredildi.

        Sahnede sedye üzerine yatırılan Dülgerolu'nun iki bacağına arı sokturuldu. Daha evvel birçok arı tarafından sokulduğu için bağışıklığı olduğu düşünülse de her ihtimale karşı bir ambulans da dışarıda bekletildi.

        Prof. Dr. Hegazi, arı zehrinde 78 çeşit bileşik bulunduğunu, bağışıklık sistemini düzenleyici, kan dolaşımını hızlandırıcı, iltihap önleyici ve sinir sistemini aktive edici etki yaptığını söyledi. Hegazi, Çin tıbbındaki akupunktur gibi arı sokmasının birçok hastalığı tedavi ettiğini savundu.

        EKLEM KİREÇLENMESİNE KARŞI ARI ZEHRİ

        Dr. Timuçin Atayoğlu ise, arı sokma terapisiyle alakalı bilimsel çalışmaların henüz tamamlanmadığını, Dünya Sağlık Örgütü'nün sadece osteoartrit adı verilen eklem kireçlenmesinde kullanılmasına onay verdiğini kaydetti.

        Tedavilerin uzman kişilerce yürütülmesinin önemli olduğunu, aksi takdirde solunum, kalp, tansiyon gibi sebeplerle ölümcül sonuçlara yol açabileceğine dikkat çeken Atayoğlu, kanuni izin verildikten sonra çok sayıda apiterapi kliniği açılmasını beklediklerini dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ