Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sandık görevi sorgulama: YSK 14 Mayıs 2023 genel seçim sandık görevlisi sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak?
        1

        Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandığa gidecek. Seçimde görev almak isteyenler sandık görevlisi sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin araştırmalarını artırdı. İşte 2023 seçim sandık görevlisi sorgulama ile ilgili detaylar...

        2

        SEÇİM GÖREVLİLERİ BELLİ OLDU MU?

        Seçim görevlileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak. Ancak seçim görevlileri henüz belli olmadı. Seçim görevlilerinin görev yapacağı sandıkların bu hafta içinde belli olması bekleniyor.

        3

        PARTİLERİN SANDIK GÖREVLİLERİ NASIL SEÇİLİR?

        İkincisi çeşit sandık görevlileri ise partilerin sandık görevlisidir. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ya yapılmaktadır. Partiler, sandık görevlisi olarak belirleyecekleri kişileri Yüksek Seçim Kurulu'na bildirir ve başvuru formu doldurulıur. Sandık görevlisi başvurusu internet üzerinden alınmaz, başvuru için YSK'ya müracaat edilmeli.

        *Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olanlar sandık görevlisi olamıyor fakat müşahitlik yapabiliyor.

        4

        SEÇİM GÖREVLİSİNİN GÖREVLERİ NELER?

        Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

        5

        - Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması

        - Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi

        - Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması

        - Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması

        - Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

        - Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ