Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 | YSK Sandık görevlisi ücreti ne kadar ve kaç TL belli oldu mu? Sandık görevlisi parası yattı mı, ne zaman ödenecek?
        1

        14-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen seçimlerin ardından, sandık görevlisi ücretleri kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Her iki seçimde de sandıkta görev alanlar, gözünü sandık görevlisi ücretlerinin hesaba yatacağa tarihe çevirdi. Sandık görevlileri, seçim günü oy sayım süreci ve sonuçların bildirilmesi gibi kritik süreçlerde görev almaktadır. Peki, "Sandık görevlisi ücreti ne kadar, kaç TL? Sandık görevlisi ücreti ne zaman yatacak?" İşte 2023 sandık görevlisi ücretlerinin hesaplara ödeneceği tarih..

        2

        2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Sandık görevlilerine ve sandık başkanına verilecek ücret henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

        2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL olması bekleniyor.

        3

        2019 yılında yerel seçimlerde sandık görevli ücretleri şöyleydi;

        Başkan ve Üyeler: 261,00 TL

        Siyasi Parti Temsilcileri: 130,00 TL

        4

        MÜŞAHİTLER PARA ALACAK MI?

        Sandık işlemlerini takip etmek üzere, siyasi partilerin ve adayların kamu hizmetinden yasaklı olmayan ergin kişiler arasından belirlediği, oy kullanma, sayım – döküm, tasnif ve tutanakların tutulması işlemlerini takip eden yetkiliye “gözlemci” veya “müşahit” denmektedir.

        5

        Müşahitlik resmi bir görev değildir ve tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bir partinin gönüllü bir görevlisi olan müşahitlere para ödemesi yapılmaz.

        6

        SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN YATACAK?

        Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.