Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Savaşın başından bu yana ilk: Rusya Devlet Başkanı Putin'den Mariupol'e sürpriz ziyaret
        1

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus işgali altındaki Ukrayna'nın Donbass bölgesinde bulunan Mariupol'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

        2

        Kremlin, Putin'in sürpriz ziyaretini duyururken, bu Putin'in savaşın başından bu yana Mariupol'e ilk ziyareti oldu.

         

         

        3

        Ziyaret, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) Putin'e yönelik tutuklama kararı çıkarmasının ve Putin'in Kırım'ın ilhakının 9. yılında Kırım'a yaptığı ziyaretin ertesi günü gerçekleşti.  

        4

        Putin, UCM kararına ilişkin henüz kamuoyuna açıklama yapmazken, bazı uzmanlar Putin'in bu ziyaretlerinin meydan okuma olduğunu dile getirdi.

         

        5

        24 Şubat 2021'de başlayan savaşın en zorlu bölgelerinden olan Mariupol, Rus güçleri tarafından mayıs ayında kontrol altına alınmıştı. Putin'in helikopterle Mariupol'e geldiği ve Mariupol'de araçla gezerek, vatandaşlarla sohbet ettiği belirtildi

         

         

        6

        Rus basınında yer alan haberlerde, Putin'in Rus ordusu tarafından inşa edilen yeni bir yerleşim bölgesi olan Nevsky semtinde bir aileyi evlerinde ziyaret ettiği belirtilerek, "Devlet Başkanı yat kulübü, tiyatro binası ve şehrin unutulmaz yerlerinin bulunduğu Mariupol sahil şeridini de inceledi" denildi.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir. Temsildir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ