Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Selçuk Yöntem evliliği hakkında konuştu: Ruhların uyuşması çok önemli - Magazin haberleri
        1

        Türk Sineması'nın efsane ismi Hülya Koçyiğit, "Film Gibi Hayatlar" programında usta sanatçı Selçuk Yöntem'i ağırladı. Yöntem, sanat ve özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

        Lisede tiyatro kolunun hazırladığı tiyatro oyununu seyretmesinin bütün dünyasını değiştirdiğini ifade eden Yöntem, sonrasında aktör olmaya karar verdiğini belirtti.

        2

        "ONU TAKLİT EDERDİK"

        Konservatuvarda önemli isimlerden eğitim alan Yöntem, Cüneyt Gökçer'in kendisi için çok değerli olduğunu söyleyerek, "Hepimiz onu taklit ederdik. Onun gibi olmaya çalışırdık." dedi.

        Yöntem tiyatronun kendisinde hissettirdiği duyguyu da anlattı. Sanatçı, "Tiyatroda insanı ve insan ile olan alışverişi ve bu hayatın içerisinde insanın bulunmak isteği rolün, yapmak istediği işin çok anlamlı olması gerektiğini hissediyorum. Malzemesi insan olan bir işi yapıyoruz. Ve bunun evrenselliği var. Hayatın çok değerli bir alanının kapsıyor." dedi.

        3

        Bir dönem tiyatro yönetmenliği de yapan Yöntem daha sonra yönetmenliği kenara bırakmasının sebebini ise "Yönetmenlikten koptum. Çünkü oyunculuk egom ağır bastı. Çünkü tüm bu sorumluluğu üzerime alamam. Daha kendimle olan noktayı aşmış değilim. İlerde, belki daha sonra olabilir diye düşündüm." diyerek açıkladı.

        Dizi, sinema ve tiyatroda bir projeye dahil olurken ilk olarak senaryoyu değerlendiğini belirten Selçuk Yöntem, "İlk önce senaryoyu ya da tiyatro metnini okuduğum dramatik yapısı, karakter çatışması çok önemli. Orada oynama duygusunu, hissini aldığım zaman kendi adıma birinci aşamayı geçmiş oluyorum. İkinci aşamada ise kadro kim bu çok önemli benim için. Uyumlu, pozitif insanların olmadığı bir kadro cehennem yaşatır tiyatroda, sinemada, dizide. Ekip işi yapıyoruz. Pürüz olduğu zaman ben o ortamda bulunamam. Bir tane problemli, pürüz çıkaran kişilik, karakter ve olursa imkansız orada bulunamam. O aşamayı da geçtikten sonra ise dizide hangi kanal, tiyatro ise hangi yapım, kim yönetecek, o yönetmen ile ben oyun gösterebilecek miyim gibi sorular ve sonrasında güzel buluşmalar, işler ortaya çıkıyor." dedi.

        4

        "İKİNCİ ÇOCUK CESARETİ OLMADI"

        Babalık hakkında konuşan usta sanatçı, "Baba olmak bana bir şey öğretti. Baba olmak öyle bir sorumluluk ki, o sorumluluktan dolayı ikinci çocuk cesareti ben de olmadı hiçbir zaman." dedi.

        Yöntem, kızı Iraz ile bugüne kadar hiçbir projede birlikte rol almadığını söyleyerek, "Birlikte bir oyun oynayabileceğimi zannetmiyorum. Bana bir tuhaf geliyor, baba-kız aynı bir yerde oynaması. Farklı olması daha iyi gibi geliyor. Mesela kızımı oynamamalı asla." ifadelerini kullandı.

        5

        40 YILI AŞKIN SÜREN BERABERLİK

        Yaklaşık kırk yıldır eşi Cihan Hanım ile mutlu bir evlilik sürdüren Yöntem, "Ruhların uyuşması da çok önemli bir şey. Sevgi ve saygı olduktan sonra her şeyin olmaması mümkün değil. Her türlü güzelliğin olamaması mümkün değil. İnsanlar nerede duracaklarını, nereye kadar müdahale edeceklerini çok iyi bilmeliler. Bu sınırı aştıklarında bütün arıza ortaya çıkıyor zaten. Herkes karşısındakini kendine benzetmeye çalışıyor. Böyle bir şey yok. Herkes farklı, herkes biricik. Herkesin sınırlı yerlerine girebiliriz, giremeyebiliriz. Bunlar olduğu zaman da iş uzun sürüyor." dedi.

        6

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ