Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SİGARA ZAMMI SON DURUM | Sigaraya 9 TL zam geldi mi? Sigara fiyatları zammı gelecek mi, ne zaman? 23 Mayıs 2022 PazarTESİ güncel zamlı sigara fiyatları listesi - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Sigara zammı haberleri tütün ve tütün ürünleri kullanıcıları tarafından yakından takip ediliyor. Mayıs ayında uygulanan zammın ardından en düşük ve en yüksek sigara fiyatlarında değişiklik olmuştu. 2022 yılında toplamda 3 kez zam uygulanan sigarada 8 TL’ye varan artış gözlenmişti. Sosyal medyada sigaraya 9 TL zam geleceği iddiaları dolaşırken vatandaşların gözü “Sigara fiyatlarına zam gelecek mi, ne zaman?” sorularına çevrildi. İşte, 23 Mayıs sigara zammı son dakika gelişmeleri ve güncel fiyat listesi...

        2

        “EN DÜŞÜK SİGARA FİYATI 36.5 LİRA OLACAK”

        Habertürk’ten Finans Editörü Rahim Ak’ın sigara zammıyla ilgili yazısı şu şekilde; “Sigara ve alkolde ÖTV tutarı yasa gereği her altı ayda bir ÜFE kadar artırıldığı için bu temmuzda en ucuz sigara fiyatı 40 liraya yaklaşabilir. 4 ayda yüzde 39 gelen ÜFE 2 ay daha aynı hızla yükselirse yüzde 60 olabilecek. 6 aylık ÜFE kadar artırılacak olan sigarada maktu vergi 14.4 liradan 23.03 liraya yükselecek. Yani bir paket sigaradan alınan vergi en az 23.03 olacak. Ancak sigaranın vergisinde bir şart daha var bu rakamın satış fiyatının yüzde 63'ünden daha az olmaması gerekiyor. Böylece en düşük sigara fiyatı 36.5 lira olacak. Yani hiç bir sigara 36.5 liranın altında satılamayacak. Bir de yüzde 18'lik KDV'yi dikkate almakta fayda var. 36.5 liralık tutar en düşük vergi şu anda 22,8 lira düzeyinde.”

        3

        5 MAYIS’TA ZAMLANDI!

        Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam geldi. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde bugün zamlandı.

        4

        SİGARA ZAMMI GELECEK Mİ?

        Sigara fiyatları zammının geleceği iddiaları gündemde yer alıyor. 2022 yılında yaklaşık 8 liralık zam uygulanan sigara fiyatlarındaki son durum binlerce tütün kullanıcısının gündeminde yer alıyor. Yüksek enflasyonun sigara zammını beraberinde getireceği iddiaları gündemde yer alırken konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

        5

        SİGARA FİYATLARINA 9 TL ZAM YAPILACAK MI?

        Sigara fiyatlarına 9 TL zam uygulanacağı söylentileri sosyal medyada dolaşırken tütün kullanıcılarının gözü konu hakkında gelecek açıklamaya çevrildi. Sigara zammı konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

        6

        GÜNCEL SİGARA FİYATLARI LİSTESİ 23 MAYIS 2022

        Mayıs sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,5 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 lirayı gördü.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ