Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sokağa çıkma yasağı olan iller 16 - 19 Mayıs 2020! Hangi illerde 4 günlük sokağa çıkma yasağı var?

        Sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? sorusu büyükşehirlerde yaşayan vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında video konferans ile toplanan kabine toplantısında koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 19 Mayıs'ı kapsayacak şekilde 4 güne çıkarıldı. Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı illerde sokağa çıkma kısıtlaması da uygulanmıyor. Dolayısıyla bu dört günlük kısıtlama 15 ili kapsayacak. İşte sokağa çıkma yasağının olduğu iller...

        SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER (16 - 19 MAYIS)

        İlk yasaklar 30 büyükşehir ile Zonguldak'a getirilmişti. Geçen haftaki kabine toplantısında Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'da kısıtlama sonlandırılmıştı. Bu haftaki kabine toplantısında da Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ'a giriş çıkış sınırlandırılması kaldırıldı.

        REKLAM

        Dolayısıyla 31 ilde 18 Nisan'dan beri uygulanan kısıtlamalar geçen hafta 24 ile bu hafta da 15 ile düşmüş oldu. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği iller şöyle; İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Eskişehir, Ankara, Konya, Kayseri, Samsun, Gazianetp ve Van.

        .png
        .png

        Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 18, 19 Mayıs günlerinde bakkal, market, manav, kasap, fırın, tatlıcı gibi işletmeler ve online platformlar saat 10.00 ila 16.00 arasında hem satış hem evlere servis için açık olacak.

        İÇİŞLERİ'NİN GENELGESİ

        Öte yandan İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelge ile şehir giriş-çıkışlarında alınacak önlemleri belirledi. Buna göre;

        1- Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerinde şehir seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı.

        2- Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde ise şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

        Bu kapsamda, Valiler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon illerimizde 03.04.2020 tarihinden itibaren devam eden şehir giriş/çıkış sınırlaması tedbirlerin kaldırılmasına ilişkin ilgili mevzuatı uyarınca gerekli kararlar ivedilikle alınacak.

        Şehir giriş/çıkış sınırlamasının devam eden 15 ilimizde 03.04.2020 tarihli ve 6235 sayılı Genelgemizde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek.

        Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ