Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat 15 tatilde neler yapılır? Yarıyıl tatili etkinlikleri

        SANAT VE BİLİMLEİÇ İÇE ATÖLYELER

        Çocukları sanatınbüyülü dünyasıylabuluşturan Akbank Sanat,heykelden geometriye,felsefeden tasarıma pek çokkonuda aratıcıatölyelerleçocuklara

        eğlenirkenöğrenme fırsatısunacak.

        İstanbulModern,yarıyıl tatilindeçocuklara sanatdolu bir programsunuyor.Fantastik Aksesuvarlar,Pixilation Kısa Film,Resimler ve Kostümler,Geleceğin Mimarları,Mikroskoptan Resimler,Çamurdan Heykeller adlıatölyeler çocukları bekliyor.

        Sabancı ÜniversitesiSakıp Sabancı Müzesi’nde22 Ocak’ta başlayacakatölye çalışmalarıyla 7-11yaş arasındaki çocuklaratatillerini verimli şekildegeçirme imkânı sunulacak.Kış Atölyesi ile çocuklar,internet erişiminin veyatelevizyonun olmadığıbir ortamda doğadabulunan unsurlarla neleryapılabileceğini keşfederekkendi anılarınıoluşturacak.

        REKLAM

        İstanbulOyuncak Müzesiçocuklar için tatilboyunca sürecekeğlenceli veyaratıcı çalışmalarıhazırladı. Oyuncaktasarımı veorigamiden kıyafet tasarlamaya;Andy Warhol’un izindengidecek pop art baskıçalışmasından sinemanınbüyülü dünyasını keşfedipkendi filmlerini yapacaklarısinema atölyesine kadardolu dolu birçok etkinlikçocukları bekliyor.

        Girişimci çocuklar fikirlerini projelendirip, ticari hayata atılmak için Fikir Değirmeni Çocuk Kuluçka Merkezi’nde bir araya geliyor. Bilim odaklı çocuk kuluçka merkezinin Workinton şubelerinde çalışmalarını yürütecek çocuklar fikirlerini ticarileştirmek için çabalayacak. Çocuklara fikir, proje ve iş geliştirme alanlarında eğitim verip, çocuklardan yenilikçi ve üretim esaslı iş modelleri geliştiriyor.

        Pera Eğitim, yarıyıltatilini sanatla iç içegeçirmek isteyen çocuklarımüzeye davet ediyor: ‘BanaBak!’ ve ‘Louis Kahn’aYeni/den Bakış’ sergileri kapsamında gerçekleştirdiğieğitim programlarına 4-6,7-12, 10-12 yaş gruplarıkatılabilecek.

        KidzMondoTeknoPark BilişimTeknolojileri Eğitimi’nisömestr dönemineözel olarak TeknoparkSömestr Atölyesi ilesürdürüyor. Kodlama,robot tasarım, 3D Tasarımgibi atölyelerde çocuklardijital okuryazarlığı öğrenipyarının mesleklerinideneyimleyecekler.

        REKLAM

        EĞLENCE ARAYANLARA

        Anne ve çocuklar Feriye Palace’ınev sahipliğinde 30 Ocak Salı günügerçekleşecek Tatil Atölyesi’ndebuluşacak. Etkinlikte elde edilen gelirKoruncuk Vakfı’na bağışlanacak.Çocuklar için müzik, sanat, yaratıcıdrama, ebru sanatı, seramik atölyelerive yoga workshopları bulunurkenanneler için de sağlıklı beslenme,nefes çalışmaları, ebeveyn sohbetleriüzerine workshoplar düzenlenecek.

        Çocuklar, sömestr tatilindedoğayı keşfe çıkacaklar. ANKAmall,20 Ocak’ta başlayacak BotanikOkulu’yla çocuklara doğayı vedoğanın bilgeliğini tanıtacak.

        Minikler, çeşitli bitkileri öğrenmeklekalmayacak; ekim, dikim yaparaktoprakla iç içe unutamayacakları birsömestr tatili yaşayacaklar.

        Emaar Square Mall, sömestr tatilindeçocuklara Karneval adını verdiğietkinliklerle eğlence dolu anlar yaşatacak.Cartoon Network Hayal Gücü Stüdyosu ile teknoloji ve eğlenceçocuklar için bir araya getirilecek.

        REKLAM

        Watergarden İstanbul’da Afrikabozkırlarının en güçlü, en hızlıkahramanlarının bulunduğu SafariDünyası ile tanışacak çocuklar,bozkıra uygun kıyafetlerini giyip,safari araçlarıyla tura çıkarak sürprizmaceralara atılacaklar.

        Hilltown AVM, birbirindeneğlenceli aktiviteleri çocuklarınbeğenisine sunuyor. Minikler,sömestr tatili boyunca, gezegenyapım atölyesi, Varol Yaşaroğlu’nunKral Şakir ve Uzay Macerası gibietkinliklerine katılabilecekler.

        SAHNE ŞOVLARI KAÇMAZ

        İş Sanat’ın sevilen çocukoyunu Fantastik HikâyelerMakinesi şubat ayında birkere daha sahnede. 4 Şubat15.00’te mucitlerin macera doludünyasına katılın.

        Doğuş Çocuk SenfoniOrkestrası (DÇSO), büyük ilgigören ‘Mozart’ın Sihirli Dünyası’gösterisini yarıyıl tatilineözel sahneleyecek. Klasik müziksevenler 27 ve 28 Ocak’ta VolkswagenArena’da buluşacak.

        İİlüzyonist Lee Alex, ‘MagicDreams’ isimli şovuylahuzurlarda! 20 Ocak’tan itibarensömestr tatili süresince İstanbulTrump Kültür ve GösteriMerkezi’nde.

        Bostanlı Suat TaşerTiyatrosu sahnesi, 21 Ocak14.00’te Sermet Erkin İllüzyonGösterisi’ni ağırlayacak.

        Genç Bi Şenlik’te Teoman,Manga, Ezhel, Oğuzhan Uğur,Pera ve Dolu Kadehi Ters Tutsahne alacak. Etkinlik 13.00’teÜlker Spor ve Etkinlik alonu’nda

        başlayacak. Etkinliğe21 yaş üstü katılamayacak.

        Maşa ile Koca Ayı MüzikalÇocuk Tiyatrosu 21 Ocak’ta,Garfield’in yeni yıl hikâyesinikonu alan müzikal ise 27Ocak’ta, Uniq İstanbul’daizleyicisiyle buluşacak.

        OYUNSEVENLERİÇİN

        Türkiye’nin öncüeSpor, oyun ve içerikplatformu Multiplayerorganizasyonuylagerçekleşen eSpor veOyun Festivali Chapterserisinin 6. ayağı, 20

        Ocak’ta Hasköy İplikFabrikası’nda yapılacak.Son yılların en yükselentrendlerinden eSporve oyun dünyasını biraraya getiren festivaldekatılımcılar teknoloji,eSpor ve oyun dünyasınınünlü simalarıyla buluşmave eğlenceli turnuvalarakatılma fırsatı bulacak.

        Türkiye’nin ilkglobal ölçekli dijitaleğlence vedyun fuarıGaming İstanbul’un3’üncüsü, “İçindeoyun olan oyun fuarı”sloganıyla 1-4 Şubat2018 tarihlerindeHarbiye İstanbulKongre Merkezi’ndedüzenlenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ