Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Anbean uyduda! İşte Kiev'e ilerleyen 64 kmlik Rus askeri konvoyunun son durumu!
        1

        ABD merkezli Maxar Technologies şirketinin paylaştığı yeni uydu fotoğraflarında, Ukrayna'nın başkentinin dışındaki 64 kilometrelik Rus askeri konvoyunun bölündüğü ve Kiev yakınlarındaki kasabalara ormanlara dağıldığı görüldü.

        2

        Fotoğraflar, Mariupol'daki bir kadın doğum hastanesine yapılan ölümcül hava saldırısının ardından, Rusya'yı tecrit etme ve yaptırım uygulama yönündeki uluslararası çabaların ortasında ortaya çıktı.

        3

        ABD ve diğer ülkeler bugün, Rusya'nın "en çok tercih edilen ülke" ticaret statüsünün iptal etmeye hazırlanıyor.

        Yaptırımlara boyun eğmeyen Rusya, Mariupol'u bombalamaya devam ederken, Kiev Belediye Başkanı başkentin fiilen silahlı siviller tarafından korunan bir kale haline geldiğini duyurdu.

        4

        Maxar Technologies'in uydu görüntülerinde 64 kilometrelik, tank ve topçu konvoyunun dağıldığı ve yeniden farklı bölgelerde konuşlandırıldığı görüldü.

        5

        Kentin kuzeyindeki Antonov Havalimanı yakınlarındaki kasabalarda zırhlı birlikler görüldü. Maxar'ın bildirdiğine göre, araçlardan bazıları ormanlara doğru hareket etti.

        6

        Konvoy geçen haftanın başlarında Kiev'in dışında bekliyordu, ancak yiyecek ve yakıt kıtlığı raporlarının yayılmasıyla ilerlemesi durdu. ABD'li yetkililer, Ukrayna birliklerinin de konvoyu tanksavar füzelerle hedef aldığını söyledi.

        7

        İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir ABD savunma yetkilisi, Kiev'e doğru ilerleyen Rus kuvvetlerinin son 24 saat içinde yaklaşık 5 kilometre ilerlediğini ve bazı unsurların şehre 15 kilometre kadar yakın olduğunu söyledi.

        8

        Yetkili, son günlerde bazı araçların yoldan çıkıp ağaçlık alana doğru hareket ettiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ