Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: Binali Yıldırım resmen açıklandı! Artık aday o...

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adaylarını açıkladı.

        AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım ismi resmileşti. Yıldırım, adaylığının açıklandığı anlarda gözyaşlarına hakim olamadı.

        Binali Yıldırım adaylığının ardından bir konuşma yaptı. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

        Mevlama şükürler olsun yeniden beraberiz. Topal Dursun'un ve Bahar hanımın oğlu Binali. Babam beni okuyayım diye İstanbul'a yolladı. Çok çalıştım burada ortaokul, lise, üniversite okudum. Burada aile babası oldum. Bu şehirde milletvekili oldum. Ben İstanbul'da Binali Yıldırım oldum. Ben İstanbul'un denizine aşığım. Kasımpaşa'da büyüdüm, denizcilik tahsili yaptım. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde, İDO Genel Müdürü olarak ekibinde yer alma şerefine nail oldum. İstanbul'un insanıyla boğazını kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdım. Eğer bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa rabbime şükrediyorum.

        "BENİM BU GÜZEL ŞEHRE DAHA FAZLA HİZMET BORCUM VAR"

        Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı... Hepsine başladık, teker teker açıldılar. Allah'ın izniyle bu hizmetleri de tamamladık. Sevgili İstanbullular, İstanbul'a hizmet biter mi? İstanbullu'ya hizmet biter mi? Bitmez. Benim bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışan, hem de evini düzen içinde tutan analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Aday arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla beraber şimdi bu borcu ödemeye geliyorum.

        "BAHÇELİ VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

        Sevgili kardeşlerim, TBMM Başkanlığı'ndan geliyorum. Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, 15 Temmuz'da alçak FETÖ'cülerin sallayıp yıkamadığı, Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren gazi Meclis'ten... Orada 81 ilden milletvekili var. Ben hepsinin başkanı oldum, burada da her İstanbullunun başkanı olacağım. Pendikliye de hesap vereceğim, Beşiktaşlıya da hesap vereceğim. Üsküdar'ın derdi de benim derdim, Bakırköy'ün derdi de benim derdim. İstanbullular sizlerle birlikte başaracağız. Türkiye'nin başkentinden, Napolyon'un dediği gibi dünyanın başkentine geliyorum. İstanbul'a hizmet Türkiye'ye hizmettir, İstanbul'a hizmet Hakk'a hizmettir.Parti teşkilatıma, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'nın mimarlarından sayın Bahçeli ve çalışma arkadaşlarına destekleri için teşekkür ediyorum. Bu şehrin insanlarına bana hizmet etme fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde İstanbullu hemşehrilerimizle projelerimizi kapsamlı bir şekilde konuşacağız.

        İŞTE İSTANBUL'UN İLÇELERİNDEKİ AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

        Adalar: Özlem Öztekin Vural

        Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı

        Ataşehir: İsmail Erdem

        Avcılar: İbrahim Ulusoy

        Bağcılar: Lokman Çağrıcı

        Bahçelievler: Hakan Bahadır

        Bakırköy: Mehmet Umur

        Başakşehir: Yasin Kartoğlu

        Bayrampaşa: Atilla Aydıner

        Beykoz: Murat Aydın

        Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

        Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

        Büyükçekmece: Mevlüt Uysal

        Çatalca: Mesut Üner

        Çekmeköy: Ahmet Poyraz

        Esenler: Mehmet Tevfik Göksu

        Esenyurt: Azmi Ekinci

        Eyüpsultan: Deniz Köken

        Fatih:Ergün Turan

        Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

        Güngören: Bünyamin Demir

        Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

        Kağıthane: Mevlüt Öztekin

        Kartal: Ebubekir Taşyürek

        Küçükçekmece: Temel Karadeniz

        Pendik: Ahmet Cin

        Sancaktepe: Şeyma Döğücü

        Sarıyer: Salih Bayraktar

        Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

        Sultangazi: Abdurrahman Dursun

        Şile: İlhan Ocaklı

        Tuzla: Şadi Yazıcı

        Şişli: Nihal Yıldırım

        Ümraniye: İsmet Yıldırım

        Üsküdar: Hilmi Türkmen

        Zeytinburnu: Ömer Arısoy

        ÜÇ İLÇE ADAYI MHP'DEN

        39 ilçesi bulunan İstanbul'da 1. Bölge'den Maltepe, 2. Bölge'den Beşiktaş, 3. Bölge'den Silivri beklenildiği gibi MHP'ye bırakıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin Beşiktaş'ta Serkan Toper, Maltepe'de Ahmet Baykan, Silivri'de ise Volkan Yılmaz'ı aday gösterdiğini ve bu isimlerin AK Parti tarafından da destekleneceğini açıkladı.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında, yeni bir tercih aşamasında. İnşallah İstanbul 31 Mart 2019 akşamı, kendisini sakinlerinin her yerde güldüğü bir şehir olarak geleceğe taşıyacak belediye başkanlarını seçecek. AK Parti olarak tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız.

        "CHP ZİHNİYETİ NE ZAMAN BU ŞEHRİN BAŞINA MUSALLAT OLMUŞSA"...

        İstanbul büyükşehir ve ilçe adaylarımız, AK Parti'nin her ferdi gibi hizmet siyasetiyle gece gündüz hemşehrilerimizin hizmetinde olacaktır. İstanbul güzel olduğu kadar, nazlı bir şehirdir. Asla ihmale gelmez. Mesela şehircilik ihmale gelmez. Mesela hizmette ihmale gelmez. Sokaları çöpten gelmez, Haliç'i kokudan geçilmez. Biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etme çabasında olduk. 1994'te aldığımızda karşımızda öyle sahipsiz bırakılmış bir şehir vardı ki, yüreğimiz cız etti. Bu süreçte gördük ki, İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse, en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa, İstanbul acı çekmiş, kıvranmıştır. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında, CHP'nin İstanbul'a hizmet sunabileceğine inanmadığı için o zihniyeti bu şehre yaklaştırmadı.

        CHP zihniyetinin 1994'ün bir adım ötesine geçemediğini görüyoruz. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında, ne de dünyada ne olup bittiği umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki koltuk mücadelesi. CHP bunlardan ibaret bir partidir. Her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar. Tek bir hedefleri var, AK Parti'nin önünü kesmek, şahsıma verebilecekleri her zararı vermek. Boşu boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor.

        "BİZİM MİLLETİMİZİN HAMURU ADALETLE YOĞRULMUŞTUR"

        Milletimiz CHP'yi tek parti dönemindeki zulmünden tanır, inancına, kültürüne olan husumetinden tanır, ülkesini yurtdışına şikayet edip bu şekilde rant peşinde olmasından tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden tanır. Milletimiz bunları, 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilen cumhurbaşkanını asmakla, zehirlemekle tehdit eden o bet sesinden tanır. CHP hangi kılığa girerse girsin milletimiz onu tanır ve hak ettiği yere yerleştirir. Çünkü bizim milletimizin hamuru adaletle yoğrulmuştur. Milletimiz bilir ki, ülkeyi veya İstanbul'u teslim etmek dikeni sulamaktır. Bu gerçekte karşısında en büyük sorumluluk AK Partililere düşüyor. Milletimizi dikeni sulamak zorunda bırakmamak için, AK Parti'ye gönül vermiş herkesle birlikte çok çalışmak zorundayız.

        Önce ahlakımızla, karakterimizle, duruşumuzla, değerlerimizle milletimizin gönüllerine girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Her şeyden önce bir şeye çok dikkat edeceğiz, tevazu samimiyet ve gayrettir. Gönül belediyeciliği yapacağız, bunun başka bir yolu yoktur.

        Kardeşlerim bugün burada bitirmek üzere olduğumuz yılın kapsamlı bir değerlendirmesini yapmak istiyorum. Öncelikle 2018'i bitirip, 2019'a girmeye hazırlandığımız bu günlerde, yeni yılın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. 16 Nisan 2017'deki halk oylamasıyla cumhurbaşkanlığı sistemine geçmemiz ve 24 Haziran 2018 seçimleri ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. 3 Ağustos'ta ilk 100 günlük icraat programını duyurduk. 13 Aralık'ta 43 milyar liralık bütçe maliyeti gördüğümüz, ilk 100 günlük icraat programından yüzde 97 gerçekleşme hedefini yakaladık. Yaklaşık 24 milyar liralık maliyeti olan ikinci 100 günlük program için ahdimizi milletimize verdik.

        "AĞUSTOS AYINDA TARİHİMİZİN EN ALÇAK SALDIRILARINDAN BİRİNİ YAŞADIK"

        Bir taraftan bu reformları yürütürken, bir yandan da gelecek asra damga vuracağımız projeleri de oraya koyuyoruz. Yavuz Sultan Selim, Osmangazi Köprüleri ve Avrasya Tüneli'ni hizmete soktuk. İstanbul ekonomimimizin de lokomotif şehridir. Ekonominin göstergeler yukarı döndüğünde İstanbul'un yüzü güler. Ağustos ayında tarihimizin en sinsi, en alçak ekonomik saldırılarından birini yaşadığımızda da böyle oldu. Bu saldırıyı kısa sürede bertaraf ettik. Böylece ülkemize dikkat çöktürtmek isteyenlerin heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık. İhracatta inşallah 170 milyar dolarla rekor kırıyoruz. Cari açığımız 30 milyar doların altına düşüyor. Büyüme oranımız kur faiz enflasyon dalgalanmasına rağmen yüzde 4.7 olarak gerçekleşti. Savunma sanayinde gerçekten çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Artık ihtiyaçlarımızın yüzde 65'ini kendimiz üretiyoruz. Sadece tek bir sözleşmeyle Pakistan'a gerçekleştirdiğimiz 1.5 milyar dolarlık ihracat, savunma sanayimizin dünyada söz sahibi olmaya başladığını gösterir.

        "31 MART'TA MİLLETİMİZDEN ALACAĞIMIZ GÜÇLÜ DESTEKLE HİZMETİMİZİ İLERİ TAŞIYACAĞIZ"

        Yeni yönetim sistemimizin ilk asgari ücreti, bekar ve çocuksuz bir işçi için 2 bin 20 lira olarak belirlendi.Kamudan maaş alanların şartlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Özel sektörün de aynısını yapacağına güveniyoruz. 2019 bütçesinde de reel sektör teşvikleri için 33 milyar lira kaynak ayırdık. İnşallah 31 Mart'ta milletimizden alacağımız güçlü destekle hizmet siyasetimizi yükseltecek ve ileri taşıyacağız.

        Herkes ilahiyane belediye başkanı olarak kalacak değil. Bu makamlar geçici. Bundan sonraki süreçte de bu makamlarda değişikliğe uğrayan kardeşlerim biliyorlar ki bu bir davadır. Şimdi harf sırasına göre, belediye başkan adaylarımızı davet edeceğim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ