Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Serviste unutulan 3 yaşındaki Alperen'in davasında tazminat kararı! - Haberler

        15 Ağustos 2017'de 3 yaşındaki Alperen Sakin, İzmir Çiğli'de anaokuluna gi̇tmek i̇çi̇n bi̇ndi̇ği̇ servi̇ste unutuldu. İhmaller zinciri küçük çocuğu hayattan kopardı.

        Habertürk'ten Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'nin haberine göre, servis şoförü Taner İ.'ye 6 yıl 8 ay, anaokulu sahibi Yurdagül İ.'ye 7 yıl 6 ay, servis hostesi Dilara K.'ya 5 yıl, öğretmen Arzu G.'ye 2 yıl 6 ay, okul müdürü Bekir G.'ye 3 yıl 20 gün, Ahmet S.'ye de 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü de 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava Yargıtay aşamasında.

        5.5 yıldır adalet arayışındaki aile, ceza davasının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı'na maddi ve manevi tazminat davası da açtı. İzmir 5. İdare Mahkemesi, anne ve babaya destekten yoksun kalma tazminatı olarak 162 bin 491 lira, manevi tazminat olarak 175'er bin lira, 2 kardeşine de 75'er bin lira olmak üzere 662 bin 491 lira ödenmesini kararlaştırdı. Aile, davayı kısmen kazansa da çocuklarının 36 ay sınırı bulunan anaokuluna 33 aylıkken kayıtsız alınmasına göz yumdukları gerekçesiyle yüzde 50 kusurlu bulundu.

        Karara tepki gösteren baba Serkan Sakin, "Biz yüzde 50 suçlu bulunmuşuz. Ben ailemle Almanya'dan dönüş yapmış bir kişi olarak nereden bileceğim. Bilsem o kurumun bu kadar eksikliklerinin olduğunu ve milli eğitimde çalışan kişilerin buna göz yumduklarını bilsem hangi anne baba verir ki? Ben nasıl göz yumabilirim? Hiçbir anne baba evladının canının yanmasına ya da yanabileceğini hissedip de göz yumabilir mi böyle bir şeye, imkan var mıdır? Ben oğlumun cenazesini aldım. Herkes elini kolunu sallayarak gezerken biz 5.5 sene adalet beklerken ceza çekmemiz bize acı veriyor" dedi.

        Karara itiraz etmeye hazırlanan Sakin, kendilerine verilen tazminatın yardım kuruluşlarına gideceğini belirterek "Kendimiz için istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Ceza davasının da hala Yargıtay'da işleme alınmadığını ifade eden acılı baba, "5.5 sene olmuş, dava hala Yargıtay'da. Geç gelen adalet, adalet midir bilmiyorum, Alperen artık öldü ve biz de öldük. Bu bizim için gerçekten bir zulümdür. Bir insana verilen değer bu mudur?" diye konuştu.

        Fotoğraflar: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ