Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Azerbaycan Ermenistan savaşı son dakika! Ermeni savaş uçakları tek tek düşürüldü - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Azerbaycan Ordusu Cebrayıl’da 2, Gubadlı'da 3, Zengilan'da 2 köyü işgalden kurtardı. Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ”Azerbaycan ordusu Cebrayıl kentinde Mirek, Kavdar; Zengilan kentinde Meşediismayıllı, Şerifbeyli; Gubadlı kentinde ise Başarat, Garakişiler ve Garacallı köylerini işgalden kurtarmıştır. Yaşasın Azerbaycan ordusu! Karabağ Azerbaycandır!” ifadelerine yer verdi.

        KURTARILAN YERLEŞİM 208'E ULAŞTI

        AA'da yer alan habere göre Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başlattığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 201 köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmış oldu.

        Böylece son alınan yerleşim birimleriyle sayı 208'e çıktı.

        Azerbaycan haritası (Güncel).

        ERMENİSTAN'IN 7. SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

        Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan'a ait saldırı hazırlığındaki bir SU-25 savaş uçağını daha düşürdüğünü açıkladı.

        "AZERBAYCAN ORDUSU KAHRAMANCA SAVAŞIYOR"

        Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki öz topraklarını kurtarmak için kahramanca ve fedakârca mücadeleye devam ediyor. Ermenistan´a ait saldırı hazırlığındaki bir SU-25 uçağı daha düşürüldü. Böylece Ermenistan´a ait düşürülen uçak sayısı 7 oldu" denildi.

         Ermeni güçlerin füze sistemleri vuruldu!
        Ermeni güçlerin füze sistemleri vuruldu! Haberi Görüntüle

        CEPHENİN KONTROLÜ AZERBAYCAN'DA

        Öte yandan bu gece süren çatışmalarda, Ermeni güçlerin saldırıları Azerbaycan ordusu tarafından gire püskürtüldü. Cephe hattı boyunca kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu bildirildi.

        BAZI MEVZİLERDE ÇEKİLDİLER

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, çatışmaların, ağırlıklı olarak cephenin Ağdere ve Hocavend yönlerinde devam ettiği belirtildi. Ermenistan güçlerinin cephenin bazı bölgelerinde personel ve askeri teçhizat kaybederek geri çekilmek zorunda kaldığı ifade edildi.

        ERMENİSTAN'IN İHLALLERİ SÜRÜYOR

        Bakanlık, Ermenistan ordusunun iki ülke sınırında da ateşkesi ihlal ettiğini, Ermenistan arazisinden Tovuz, Gedebey ve Daşkesen illerindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açıldığını duyurdu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ