Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika! Bakan Pekcan açıkladı: Türkiye ve ABD'nin öncelik vereceği 12 sektör - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye ve ABD, 100 milyar dolarlık ticaret hedefi doğrultusunda öncelikli 12 sektör belirledi. 6 Eylül'den buyana Türkiye'de temaslarda bulunan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan düzenledikleri ortak basın toplantısında karşılıklı ticareti artırmak için sonuç odaklı bir program izleyeceklerini kaydetti.

        'ABD İLE ÇİN ARASINDAKİ SORUNLARIN İLAVE TİCARET HACMİ YARATACAĞINI TESPİT ETTİK'

        ABD ile Çin arasındaki sorunların ilave ticaret hacmi yaratacağını tespit ettiklerini aktaran Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ross ile tekstil, mobilya, mermer, otomotiv, otomotiv yan sanayi, mücevherat, sivil havacılık, makina, kimya, çimento ve lojistik sektörlerini ikili ticaret hacminin artırılmasında en öncelikli sektörler olarak belirledik. En çok potansiyele sahip sektörlerden biri sivil havacılık sektörüdür" dedi.

        REKLAM

        'ÇELİK SEKTÖRÜMÜZÜN SORUNLARINI ROSS'A İLETTİK'

        Hali hazırda yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulanan çelik sektörünün sorunlarını Ross'a ilettiklerini vurgulayan Pekcan "ABD'ye ürün tedarik etmeye hazır olduğumuzu söyledik. Ülkelerimizin ticaret bakanlıkları başkanlığında sektör temsilcileriyle beraber sektörel komiteler kurulmasına karar verdik. Bu komiteler sonuç odaklı çalışacak, ve bu çalışmanın bir an önce almak üzere iş birliği içinde hareket edeceğiz. Sonuç odaklı yaklaşımımızı en kısa zamanda eyleme geçirerek karşılıklı ticareti artırma amacındayız." dedi.

        'ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNDE UMARIZ GÜNDEM TİCARET VE YATIRIM OLACAKTIR'

        Bakan Pekcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın kısa sürede (BM haftası) bir araya geleceğini bildirdi. Pekcan "Erdoğan-Trump görüşmesinde umarız gündem ticaret ve yatırım olacaktır" dedi.

        'ANA ODAK NOKTAMIZ SOMUT ADIMLARIN ATILMASI'

        Pekcan'dan sonra söz alan Wilbur Ross da her iki tarafın da kendi ticaret hacmini artıracağını kaydetti. "Ana odak noktamız somut adımların atılması" diyen Ross Türkiye'de 5 gündür devam eden ziyaretlerine de değindi. Ross "Türkiye'de yatırımı olan ABD'li 43 firma ve ABD'de iş yapmak isteyen 52 Türk şirketiyle görüşmeler yaptık. Sağlık Bakanı ve diğer bakanlarla da görüşmelerimiz oldu." dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ