Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Boğaziçi Üniversitesi eylemleri | Son dakika: 14 kişi daha gözaltına alındı

        İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösterilere ilişkin eş zamanlı yapılan operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Dün yapılan operasyonlarda da 22 kişi gözaltına alınmıştı.

        Habertürk'ten Şahin Şen'in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması ile başlayan protestolar sırasında "2911 sayılı Kanun'a muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri tespit edilen kişilere yönelik operasyonlar bugün de sürdü.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitedeki protestolara Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı halde katılarak provokasyon yaptığı ileri sürülen ve yasa dışı sol gruplara üye olduğu iddia edilen kişileri yakalamak için bu sabah yeni operasyon düzenlendi. Polis ekiplerinin, 33 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Maltepe'de aranan kişi adresinde bulunamadı.

        Dün gerçekleştirilen operasyonlarda 22 kişi gözaltına alınmıştı. Bugün gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltı sayısı 36'ya yükseldi.

        Vatan Caddesi'ndeki emniyet yerleşkesinde bulunan 36 kişinin işlemleri sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ