Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: CHP'den Öztürk Yılmaz'ın sözlerine yanıt!

        CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Habertürk TV'de yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında, ""Ezan Türkçe okunsun, ben anlayayım. Kur'an okunsun. Benim dilim her tarafta konuşulsun" ifadelerini kullandı.

        Bu sözler kısa sürede siyasetin gündemi haline gelirken, CHP, dün aldığı kararla Öztürk Yılmaz'ı kesin ihraç talebi ile disipline sevk etti.

        Parti içinden ve dışından büyük tepki ile karşılaşan Öztürk Yılmaz'a Genel Başkan Kılıçdaroğlu da, "CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız. CHP’de olduğunuz sürece CHP’nin politikalarına göre hareket etmek durumundasınız" sözleriyle tepki gösterdi.

        REKLAM

        Kılıçdaroğlu, ezanın Arapça olarak okunması gerektiğini de ifade etti.

        Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından Öztürk Yılmaz sessizliğini bozarak çok sert açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Siz aşağılık bir işe imza attınız. Göreceksiniz, defolup gideceksiniz. Ve istifa etmiyorum kardeşim. Ne yapıyorsan yap, istifa etmiyorum. Ben bu partiye 'Gel Öztürk' diyerek gelmedim, 'Git Öztürk' diyerek gitmem. İstifa etmiyorum kardeşim. Sıkıyorsa at beni buradan" diye konuştu.

        Yılmaz'ın açıklamaları sonrası CHP'den ilk açıklama ise Genel Başkanvekili Engin Özkoç'tan geldi. Özkoç, "CHP milletvekilleri kamuoyu önünde, çıktıkları televizyon programları ve basın toplantılarında, parti programımız, seçim bildirgemiz ve yetkili organlarımızın kararlarına aykırı bir tutum sergileyemezler. Milletvekillerimiz, CHP kimliklerini taşıdıkları sürece partimizin politikalarına bağlı kalmak zorundadırlar. Bu bir parti disiplinidir. Hiçbir milletvekilimiz, milletimizin değer yargılarını küçümseyen bir anlayışla konuşamaz ve terbiye sınırlarını aşan bir üslupla partimizin kurumsal kimliğini küçük düşüren davranışlarda bulunamaz. Hiç kimsenin, hiç birimizin buna hakkı yoktur" dedi.

        Özkoç sözlerini şu şekilde sürdürdü:

        "Partimizin MYK'sında yer almamasının kendisinde yarattığı ruh hali, maalesef üzüntü vericidir. Konu, Grup Disiplin Kurulumuzun gündemindedir ve MYK tarafından da değerlendirilecektir. Disiplin süreci öncesinde, bu süreci etkileyecek yorumlarda bulunmak istemem. Söylediği sözler, davranış biçimleri hem CHP kurumsal kimliğine hem de insani olarak birlikte çalıştığı bir Genel Başkana karşı uygun düşmemiştir. Disiplin Kurulu bunları değerlendirecektir"

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ