Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA ÇIĞ ŞEHİTLERİ! Yüreğimiz yanıyor! Çığ şehitleri için tören!

        Van'ın Bahçesaray ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde bir minibüs ve iş makinesinin üzerine çığ düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de kurtarılmıştı.

        CAN KAYBI SAYISI 39 OLDU

        Çığ altında kaldığı düşünülen 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ederken dün ikinci felaket yaşandı. İkinci çığda ise 33 canımızı yitirdik. Bugün çığ bölgesinde ulaşılan 3 cenaze ile hayatlarını kaybedenlerin sayısı 41'e ulaştı.

        JANDARMA FİLOSUNDA TÖREN

        AA'da yer alan habere göre Van'da yaşanan çığ felaketinde şehit düşen askerler ve güvenlik korucuları ile Hakkari'de el bombasının patlaması sonucu şehit düşen bir asker için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

        ÇIĞ ŞEHİDİ SAYISI 20 OLDU

        Van'da yaşanan çığ felaketinde 11 asker, 7 güvenlik korucusu ve 2 itfaiye personeli şehit düşerken, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ise el bombasının patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik şehit düşmüştü.

        ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZ

        Van Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Van Jandarma Filo Komutanlığı'na getirilen şehitlerin ve itfaiye personelinin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu, törende İl Müftüsü Ömer Keskin dua etti.

        Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ise el bombasının patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik şehit düşmüştü.

        MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

        Törenin ardından çığ felaketinde şehit düşen jandarma astsubay Fatih Karagöz (Kocaeli), uzman çavuşlar Özen Çam (Artvin), Ramazan Süslü (Aksaray), Ufuk Deniz (Kastamonu), Özgür Işık (Düzce), Muammer Keskin (Aydın), Oğuzhan Ulaş Avcı (Kars), Mesut Deniz (Kahramanmaraş), uzman onbaşılar Osman Karaca (Tokat), Cihat Erat (Erzurum), Tarkan Karaca (Eskişehir) ile Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki bir üs bölgesinde yapılan bakım faaliyeti esnasında meydana gelen kazada şehit olan piyade sözleşmeli er Özgür Çelik'in naaşları, tören mangasınca omuzlarda taşınarak memleketlerine uğurlanmak üzere askeri uçağa konuldu.

        9 KORUCU VE 2 İTFAİYECİ DE ŞEHİT OLMUŞTU

        İtfaiye personelleri Emrullah Ersarı, Fevzi Sevinç'in cenazeleri ile şehit güvenlik korucuları Mehmet Esen, Nesim Yavuz, Nimetullah Mantaş, Abdulselam Mantaş, Bayram Bulcar, Hekim Kazgan, Metin Mantaş, Nimet İnçamur ve Tahsin Karan'ın naaşları da il merkezi ile Çatak ilçesinde defnedilecek.

        CENAZEYE BAKANLAR DA KATILDI

        Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AFAD Genel Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Van Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, CHP'li bazı milletvekilleri, şehit yakınları, silah arkadaşları, sağlık görevlileri ve askeri erkan katıldı. Bakanlar Soylu ve Koca, törende şehit ailelerini teskin etti.

        ŞEHİT KORUCULARIMIZA SON GÖREV

        Şehit güvenlik korucuları Hekim Kazgan, Nimet İnçamur, Abdulselam Mantaş, Tahsin Karan, Bayram Bulcar, Metin Mantaş ve Mehmet Esen, Van Jandarma Filo Komutanlığı'nda yapılan törenin ardından Çatak ilçesine uğurlandı. Burada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, AFAD Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Merkez Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehit güvenlik korucuları ilçe mezarlığında gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ