Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam SON DAKİKA: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD yaptırımına tepki - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

        - Bugün hizmete açtığımız yolun uzunluğu 68 kilometreyi geçiyor. Kuzey Marmara Otoyolu'nun 2016 yılında başlayıp etap etap devam eden açılışlarında son bir bölüm daha kaldı. İnşallah bu son kısmı da önümüzdeki yılın son çeyreğinde tamamlayacağız.

        - Yatırım bedeli 3.1 milyar dolar olan otoyolun ekonomiye yıllık katkısı 2.5 milyar TL'dir. Bugün açılışını yaptığımız bölümün maliyeti de 431 milyon doları buluyor. Bu otoyol İstanbul'un her iki yönde de araç trafiğin çok büyük rahatlama sağlayacaktır.

        18 YILDA 800 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE KAYNAK

        - Türkiye uzun bir süre diğer altyapılar ile birlikte ulaşım konusundaki eksikliklerinin sıkıntılarını yaşamıştır. İktidara geldiğimizde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı biz bu mesafeyi 28 bin kilometreye kadar çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu ise ikiye katladık. Sadece ulaştırma yatırımları için 18 yılda 880 milyar liranın üzerinde bir kaynak kullandık.

        - Demir yolarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatları ile tanıştırdık. Önümüzdeki yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını da hizmete açıyoruz. Demir yolu ağımızı sıfırdan yapmış gibi modernize ettik. Havayolunda 24 olan mevcuda 30 yeni havalimanı ekleyerek ülkemizin her köşesine uçakla seyahati mümkün hale getirdik.

        - Her yöntemi kullanarak ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar. Hamdolsun şu ana kadar başarılı olamadılar. Türkiye'nin egemenlik haklarını kullanmaktan asla çekinmeyecek bir ülke olduğunu kabullendirmekte kararlıyız. Tehditle, dayatmayla, riyakarlıkla, ayak oyunlarıyla ülkemize diz çöktürtme gayreti içinde olanlara söylüyorum; sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Bu günlere getirdiğimiz mücadeleyi zafere oluşturana kadar durmayacağız.

        REKLAM

        - TBMM'de 2021 bütçemiz kabul edildi. Cumhur İttifakı olarak sergilediğimiz güçlü dayanışmayla ülkemize ve milletimize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz bütçe sürecini sağlıklı yürümesini sağladık. Attığımız bu adımlar şunu adı millet olan aslında zillet durumuna düşmüş, PKK ile iç içe olanlara da sesleniyorum. 2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri tutarak 2023'e alnımızın akıyla ulaşacağız.

        - Gaziantep'te maalesef özel sektöre ait bir hastanede patlama sonucu 9 can kaybımız oldu. Allah'tan bu vatandaşlarıma rahmet diliyorum.

        BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: ULAŞIM KORİDORU TAMAMLANDI

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akyazı ilçesinde düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan İzmit-Akyazı bölümünün (6. kesim) açılış töreninde konuştu.

        Bakan Karaismailoğlu, "Sadece geçtiğimiz bir aylık dönemde Samsun-Sivas demir yolu hattı, Kahramanmaraş-Göksun-Kayseri yolu, Formula 1 Pisti, Hayrabolu-Tekirdağ yolu, Sarıkamış-Karakurt Horasan yolu ve Manisa Akhisar çevre yolu açılışlarını gerçekleştirdik." dedi.

        Karaismailoğlu, çarşamba günü Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamını hizmete aldıklarını, Çin'e uğurladıkları ilk ihracat treninin yolculuğunu kesintisiz ve başarılı bir şekilde tamamladığını dile getirerek, aynı şekilde yakın süreçte pek çok projeyi hizmete alacaklarını ifade etti.

        "Geçit vermez" denilen dağları tünellerle deldiklerini, "aşılmaz" denilen nehirleri, vadileri köprülerle geçtiklerini söyleyen Karaismailoğlu, aşkla bağlı oldukları vatana ve millete büyük bir güçle hizmete devam edeceklerini belirtti.

        Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun sadece Marmara'nın değil tüm Avrasya Bölgesi'nin ulaşımında ve ticaretinde hayati bir rol oynayacağını dile getirerek şöyle devam etti:

        "İki kıtayı birbirine bağlayan, Avrasya'nın lokomotifi Marmara'nın itici gücü Kuzey Marmara Otoyolu sayesinde araçların şehir içi trafiğine girmeden yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu bir yol ile transit geçişi sağlanacaktır. Kısım kısım kullanıma açılan otoyolumuzun daha önce hizmete aldığımız 320 kilometrelik kesimlerinden sonra bugün de İzmit 1 Kavşağı-Akyazı arasında yer alan 73 kilometre uzunluğu ile son ve en uzun kesimini hizmete alarak 400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu'muzun tamamını hizmete açıyoruz. Böylelikle ticaretin kalbinde yer alan bu bölgeyi kuşatan bir ulaşım koridorunu tamamlamış oluyoruz."

        Karaismailoğlu, 6. kesimde 4 viyadük, 64 köprü, 22 üst geçit, 20 alt geçit, 179 menfez olmak üzere toplam 289 yapının bulunduğunu, otoyolla yüksek standartlara sahip, dünyaya örnek ve tasarrufun önünü açan bir projenin hayata geçirildiğini bildirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ