Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika... Eski CHP Milletvekili Eren Erdem'in tahliyesine karar verildi

        İstinaf Mahkemesi, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan CHP Eski Milletvekili Eren Erdem'in tahliyesine karar verdi.

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göreErenErdem'in terör örgütüne yardımdan aldığı 4 yıl iki ay hapis cezası, İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi 3. Ceza Dairesitarafından onaylandı ancak, infaz süresi dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

        Erdem 1. Yargı paketindeki düzenleme çerçevesinde Yargıtay yolu açık olmaz üzere tahliye edilmesine karar verildi.

        EREN ERDEM CEZAEVİNDEN ÇIKTI

        REKLAM

        Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları'ndan işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarılan Erdem, Karbey Dinlenme Tesisleri'ne getirilerek serbest bırakıldı. Ailesi ve partililer tarafından karşılanan Erdem, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak buradan ayrıldı.

        NE OLMUŞTU?

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,ErenErdem, Turan Ababey ve Emre Erciş'in de aralarında bulunduğu eski Karşı Gazetesi'nin 7 yönetici ve çalışanına dava açtı. Hakkında dava açılanErenErdem, milletvekilliği sona erdikten sonra 29 Haziran 2018 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Davaya bakan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi 1 Mart 2019 tarihinde kararını açıkladı.ErenErdemve Turan Ababey, "Silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 4 yıl 2 ay, Emre Erciş hakkında da, "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ