Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Falyalı soruşturmasında sıcak gelişme!

        Halil Falyalı cinayeti soruşturmasıyla ilgili emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Söylemez Kardeşler" suç örgütü elebaşı Mustafa Söylemez'in olay günü sabahında Kıbrıs'tan uçakla İstanbul'a indiği ve Bakırköy'de bulunan kahvaltı salonunda Sedat Peker'in akrabası ve adamı olduğu belirtilen Metin Süs'le görüştüğü öğrenildi.

        DHA'nın haberine göre, Mustafa Söylemez'in ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez'i aramak için Süs'ten telefonunu istediği ve ağabeyini arayarak bilgi verdiği belirtildi.

        5 ŞÜPHELİ TUTUKLANMIŞTI

        Olayın ardından ilk gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in avukatının, Metin Süs'ü arayarak bilgilendirdiği kaydedildi. Soruşturma kapsamında dün sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanırken, Ahmet Naim Memiş, Metin Süs ve Celal Birol adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

        FALYALI'NIN HAVALİMANINDA FOTOĞRAFLARI

        Öte yandan Mustafa Söylemez'in olay günü sabahında KKTC'den İstanbul Havalimanı'na geldiği anların fotoğrafı ortaya çıktı.

        Havalimanı güvenlik kamerası görüntülerine göre, Söylemez'in 9 Şubat Çarşamba günü saat 07.00 sıralarında İstanbul'a geldiği anlaşılıyor.

        SAVCILIKTA DA MAHKEMEDE DE SUSTU

        Öte yandan Söylemez'in, savcılık ve mahkeme aşamasında da susma hakkını kullandığı öğrenildi.

        Mustafa Söylemez'in olay yerinden kaçarken giydiği mont ve ayakkabıları bıraktığı, Kıbrıs'tan İstanbul'a gelmesine ilişkin kendisine yöneltilen tüm soruları cevapsız bıraktığı öğrenildi. Mustafa Söylemez'in ağabeyi Faysal Söylemez ve diğer şüphelilerin ise olayla alakalarının olmadığını belirterek suçlamaları reddettikleri kaydedildi.

        YARGILAMALARI TÜRKİYE'DE YAPILACAK

        Olayla ilgili savcılık soruşturması devam ederken Kıbrıs ve İstanbul adli makamları arasında bilgi ve belge alışverişi yapılıyor. Suça iştirakleri tespit edilen ve İstanbul'da yakalanan 8 şüpheli ile ilgili soruşturma ve yargılama ise Türk Ceza Kanunu (TCK) 11. maddesine göre Türk vatandaşı olmaları nedeniyle Türkiye'de yapılacak.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ