Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den gönderilen antrenörlerden son dakika açıklaması: "Ali Koç'tan randevu istedik" - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe, 5 Ekim'de alınan kararla Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ve Nabil Dirar'ı kadro dışı bırakırken teknik heyetten Turgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı'yla yollarını ayırmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen günlerde yaptığı açıklamada söz konusu antrenörlerden birinin antrenman verilerini kulüp dışına sızdırdığını dile getirirken Beşiktaş maçı öncesinde soyunma odasında yere halı serildiğini ve antrenörlerden birinin "Beşiktaş bizi yenecek, hocanın cenazesini halıya saracağız" dediğini söylemişti.Fenerbahçe'de görevlerine son verilenTurgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

        REKLAM
         ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ?
        ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ? Futbol takımı açısından bugün içinde bulunduğumuz durumda, bizim yaptığımız ya da yapmadığımız birçok aksiyonun etkileri olmuştur ama bu anlatacağım durumun da çok büyük etkileri olmuştur. Bu durum yaşandığı için puan durumumuz bu halde demiyoruz ama engellerin daha iyi anlaşılmasını, nelerle uğraştığımızın anlaşılmasını istiyoruz.

        Sarı-lacivertli ekipten gönderilen antrenörler ortak yazılı açıklamalarında, "Biz bu hassas süreçte gereken her şeyi yüz yüze anlatmak ve tüm detaylarıyla neler yaşandığını ifade edebilmek için başkanımız Ali Koç ile görüşme talebinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

        Yaşanan durumla ilgili bugüne kadar hiçbir değerlendirmede bulunulmadığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        "Şunun bilinmesini isteriz ki iddialarla ilgili cevap veremeyeceğimiz hiçbir husus yoktur. Ancak öncelikle konuyu kamuoyu önüne getirmek yerine, sayın başkanımıza anlatmak istedik. Kendilerinin bize dönüşlerini bekliyoruz. Bu vesileyle belirtmek isteriz ki bugüne kadar yaptığımız her hangi bir açıklama olmamıştır. O yüzden tarafımızdan bir açıklama gelmedikçe, sürece zarar verecek tondaki haberlere ve değerlendirmelere itibar edilmemesini rica ederiz."

        REKLAM
         ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ?
        ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ? Bu değişim sürecinde yumuşak bir geçiş için teknik kadronun kalmasının orta vadede yararlı olduğunu düşündük. Biz kendileriyle çalışmak istedik. Sezon açılışına birkaç gün kala bu ekip istifa etti. Biz de Aykut hocayı aradık. Hocamız da bizlerle çalışmaları için ekibine talimat verdi. Keşke bu adımı 4 ay önce atsaydık da bugün bunları konuşmasaydık. Bu arkadaşlara verilen sorumluluklarda aksaklıklar yaşanıyor. Bu kişiler, yeni ekibe yardımcı olma konusunda fark edilir şekilde isteksiz davranıyor. Takım içerisinde sorunları nasıl aşarız konuşmaları yapılırken Turgay Altay'ın tesisleri içinde, 'Bana ne, benim sorunum mu? Fenerliler düşünsün' diye beyanı var. Bu birkaç defa söyleniyor. Kayserispor maçının 2 gün sonrasında yoğun bir antrenman gerçekleştiriliyor. Dayanıklılık testi yapılıyor, onun arkasından 90 dakikalık bir çalışma gerçekleştiriliyor ve oyuncular tepki gösteriyor, hocaya söylüyor. Daha sonra bu çalışmanın tamamen yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Bunun çok ağır sakatlıklara sebep olabileceği öğreniliyor. Alper Aşçı'nın sorumluluk alanı değiştiriliyor ve antrenman planlarına karışmaması söyleniyor. Süreç ilerledikçe görevlerinde aksaklıklar oluşuyor. Bu arkadaşlar mevcut işleyişin başarısız olması için çaba gösteriyorlar. Beşiktaş maçından önce soyunma odasına gelindiğinde yerde halı var. Bu halı ne diye soruyorlar, bu arkadaşlardan biri halıyı göstererek, 'Beşiktaş bizi yenecek, hocanın cenazesini halıya saracağız' diyor ve dalga geçiyorlar. 'Bu takımı yenemeyiz, kalitemiz yok, hoca bu işi bilmiyor' gibi yorumlarda bulunuyorlar. Motivasyonu düşürmek için çaba harcıyorlar. Maç berabere bitince bu sonucun hiçbir işe yaramayacağını, ne prim aldıklarını ne de hocanın gönderileceğini açık açık ifade ediyorlar. Spartak Trnava maçında da kamp yapılan otelde bazı oyuncular üzerinde özellikle olumsuz hava oluşturmaya çalışıyorlar. Bazı oyunculara safınızı belli edin şeklinde söylemlerde bulunuyorlar. Maç öncesi Turgay Altay 'Yönetimden bilgi aldım hocanın görevden alındığı tebliğ edilmiş' şeklinde ifadeler kullanıyor. Yine halı stada geldiklerinde yere serilmiş. Bu sefer cenazeyi kesin kaldırıyoruz diyorlar. Ertesi gün kazandıktan sonra Samandıra'ya gidince 'Fenerliler maçı kazandınız ya yüzünüz gülüyor' diyorlar. Bunlar zaman içinde ortaya çıktı.
         ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ?
        ALİ KOÇ NELER SÖYLEMİŞTİ? Bu arkadaşların işlerine bilerek cuma günü mesai sonrası son verdik. İçerideki eşyalarını toplamasınlar diye. En büyük vefa Fenerbahçe'ye. Bunu biz bilerek yaptık, hazırlıksız yakalansınlar diye. Ondan sonra kötü şeyler oldu. Bunu ne için yaptıklarını bilmiyorum fakat yaptılar. Bu arkadaşların bilgisayarlarında 28 Haziran'dan itibaren idman programları, performans verileri, idmanlarla ilgili tüm görüntüler, tüm istatistikler ve raporlar dışarıya sızdırılıyor. Kulübün kendi sisteminden kendi şahsi maile, onu da üçüncü kişiye sızdırıyorlar. Geçen senenin bütün idman verileri ve performans dataları hafıza olmadığı sebebiyle silinmiş. Sezon başından itibaren yardımcı antrenörlerden biri antrenman verilerini, kulüp dışına sızdırdı.
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ