Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Nebati'den son dakika enflasyon değerlendirmesi - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

         Mayıs ayı enflasyonu açıklandı
        Mayıs ayı enflasyonu açıklandı Haberi Görüntüle

        Bakan Nebati, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir." dedi.

        "ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜRECEĞİZ"

        Küresel salgın ve savaş ortamı nedneiyle oluşan enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın tüm dünyada enflasyona yol açtığını belirten Nebati, "Uyguladığımız politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesini ve enflasyondaki gevşemenin artarak devamını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        "GELİRLERİ ARTIRACAĞIZ"

        İklim koşulları ve tarımsal üretimdeki artışın enflasyondaki düşüşü olumlu etkileyeceğine vurgu yapan Nebati, "Ayrıca, atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz. Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz!" dedi.

        KATAR MALİYE BAKANI İLE GÖRÜŞME

        Bu arada Bakan Nebati, Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ile bir araya geldi.

        Bakan Nebati, konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

        "Katar Maliye Bakanı Ali Bin Ahmed Al-Kuwari ile ülkelerimiz arasındaki yakın temasın ve tesis edilen istişare mekanizmalarının sürdürülmesi, ikili ticari ve ekonomik ilişkilerimizin güçlendirilmesi hususlarında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Akabinde, küresel ekonomide yaşanan sorunlar, jeopolitik gerginliklerin neden olduğu yüksek emtia fiyatları gibi başlıkları değerlendirerek ortak gündemimizde yer alan konuları detaylı bir şekilde ele aldık."

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        App Store

        Google Play

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ