Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Son dakika haberi - Burak Yılmaz L'equipe'e konuştu: Transfer bombasını patlattı! Lille'e 2 Türk futbolcu... - Futbol Haberleri
        1

        Türkiye dışındaki ilk Avrupa deneyimini Fransa'da yaşayan tecrübeli golcü şunları söyledi:

        2

        "Sakatlığımdan dolayı 9 maç kaçırdım (Ocak ortasından Mart ortasına kadar). Daha fazla atabilirdim. Oynadığım maç sayısıyla golleri karşılaştırınca fena değil. Harika bir yıl geçiriyorum. İlk 1,5 ayım kötüydü. Ama futbolun dili evrensel. Adaptasyonum iyi gitti..."

        3

        "Türkiye'de oynadığım kulüpler şampiyonluğa oynuyordu. Her yıl kupa için savaştım (2013 ve 2015'te Galatasaray ile şampiyonluk yaşadım). Avrupa'nın büyük takımlarından teklif aldım ama ülkemde kaldım."

        4

        DROGBA VE SNEIJDER İTİRAFI

        "Galatasaray'dayken Drogba ve Sneijder 'Neden Avrupa'ya ya da yurt dışına gitmiyorsun?' dedi. Ben de bu duyguları yaşamak istedim istedim."

        5

        "Jean Tigana benim için baba gibi. Antalyaspor'dayken beni Beşiktaş'a getirdi. Hayatımda çok önemli yeri var."

        6

        "Sahada ve saha dışında örnek olmak zorundayım. Genç oyuncular bana baktığında deneyim ve performans görmek zorundalar. Sahada 18 yaşında, 30 yaşında oyuncular var. Ben bu yolları geçtim. Ama hala her gün öğreniyorum, karşılıklı. Gençler ve tecrübeli oyuncular deneyimlerini birlikte paylaşıyor."

        7

        (Aynı dili konuşamadan nasıl lider oldun?) "Sorunun cevabı performans. Zafer istiyorum. Savaşıyorum, herkese kazanmayı ne kadar istediğimi gösteriyorum. Genç oyunculara öğretiyoruz, iletişim kuruyoruz, birlikte iyi çalışıyoruz ve başarılar elde ediyoruz."

        8

        "Kaybedince kimseyle konuşmak istemiyorum, eşim biliyor. Ama çocuklarımın önünde bir şey diyemiyorum. Önümüzdeki altı maçtan birini kaybedersek çok üzülürüm."

        9

        "Şampiyon olmak istemediğimizi söylemiyoruz. Montpellier, Lyon, Nice, Lens, Saint-Etienne ve Angers'ı yenmek istiyoruz. Maçlara tek tek bakıyoruz. Sabırlı olmalıyız."

        10

        "'Kral' lakabını bana Türkiye'de taktılar. En skorer oyuncuydum. 'Gol Krallığı' deniyor bizim ülkemizde. İyi bir lakap..."

        11

        "Şenol Güneş de benim için baba gibi. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Beni neyin geri getireceğini biliyor. Milli takımda hiçbir yerde göremeyeceğiniz saygı var. Milli takıma seçilmek anlatılamayacak bir duygu."

        12

        "Avrupa Şampiyonası'nda ilk amacımız gruptan çıkmak. Çok önemli. İtalya, Galler, İsviçre kadar bizim de şansımız var. Kimse bizden güçsüz ya da güçlü değil."

        13

        "7 puanla grup lideriyiz. Dünya Kupası'na katılmak için şansımız var. Keşke Letonya karşısında 3-3 berabere kalmasaydık. Şimdi herkesin şansı var. Orada olmak istiyorum."

        14

        TRANSFER BOMBASINI PATLATTI

        Türkiye'den takımında görmek istediği iki futbolcunun ismini söyleyen deneyimli futbolcu, "Beşiktaş'tan Dorukhan Toköz ve Trabzonspor'dan Abdülkadir Ömür'ü getirmek isterdim. Dorukhan'ın sözleşmesi de yazın bitiyor..." dedi.

        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ